Home Vacatures K&G zoekt een enthousiaste dirigent/instructeur voor Jong K&G

K&G zoekt een enthousiaste dirigent/instructeur voor Jong K&G

219
0

Jong K&G is een onderdeel van Chr. Muziekvereniging Kunst en Genoegen in Leiden. Ook de Show and Marchingband K&G, podiumorkest K&G 3 en het Veteranenorkest maken deel uit van het muzikale visitekaartje van Leiden. De vereniging telt ruim 200 leden. De afgelopen jaren zijn er bij onze jeugdafdeling grote muzikale stappen gezet. Met een nieuwe dirigent/instructeur willen wij deze ontwikkeling verder voortzetten zodat onze jeugdleden muzikaal uitgedaagd blijven worden. Affiniteit met de mars- en showbandwereld en ervaring is daarom een must.

Jong K&G musiceert al jaren op het hoogste niveau van jeugdorkesten. Tijdens de laatste kampioenschappen in 2019 werd het orkest Nederlands kampioen bij de marswedstrijden. In het verleden heeft het orkest met groot succes deelgenomen aan het WMC in Kerkrade. Het orkest bestaat momenteel uit ca. 20 leden met een instrumentarium dat bestaat uit slagwerk, trompetten, baritons, sousafoon, piccolo’s en dwarsfluiten. De leeftijden variëren van ca. 9 tot en met 16 jaar. Uiteindelijk is Jong K&G het voorportaal en het opleidingsorkest voor de Show and Marchingband dat op het allerhoogste amateurniveau musiceert en een veel gevraagd orkest is in zowel binnen- als buitenland.

Profiel Als dirigent/instructeur van de kopersectie maak je deel uit van het instructieteam Jong K&G dat verder bestaat uit een hout- en slagwerkdirigent en een choreograaf. Uiteindelijk ben jij verantwoordelijk voor het muzikale beleid en de repertoirekeuze die moet aansluiten bij onze verenigingsdoelstellingen. Als dirigent/instructeur van Jong K&G dirigeer je ook de gezamenlijke binnen repetities.

Functie-eisen

· Een afgeronde conservatoriumopleiding op een hout- of koperen blaasinstrument, zo mogelijk aangevuld met het diploma Bachelor HaFaBra-directie.

· Meerdere jaren ervaring als dirigent/instructeur.

· Je communiceert duidelijk en gemakkelijk met de doelgroep en hebt geduld als het niet allemaal in één keer lukt.

· Ervaring met het instrumenteren en arrangeren is een pré, maar geen must.

· In staat om met jouw wijze van communiceren de aandacht te vragen en vast te houden en discipline te kweken.

· Je hebt een duidelijke visie hoe je het orkest en de individuele muzikanten kunt enthousiasmeren. Je kan goed omgaan met individuele niveauverschillen en weet een goede sfeer te creëren.

· Je bent een écht verenigingsmens en ook bereid om regelmatig bij de exercities aanwezig te zijn.

· Uiteraard beschik je over een sterk netwerk in de muzikale wereld en bent bereid dit voor K&G in te zetten.

· Je weet de balans te vinden tussen hoge muzikale prestaties en het speelplezier bij de leden van dit orkest.

Jong K&G repeteert op woensdagavond. In de periode september – maart wordt er ook op zaterdagmiddag gerepeteerd.

Heb je belangstelling voor deze leuke en uitdagende functie? Reageer dan voor 12 november 2022 en stuur een motivatiebrief inclusief CV naar [email protected]