Home Evenementen Taptoe JUBILEUMWEEKEND EDELWEISS KAN NA 2 JAAR EINDELIJK DOORGAAN

JUBILEUMWEEKEND EDELWEISS KAN NA 2 JAAR EINDELIJK DOORGAAN

146
0

Twee jaar lang hield het coronavirus de wereld in haar greep. Een periode waarin het woord positief een negatieve lading kreeg. Ook voor muziekverenigingen waren het twee zware jaren. Bijna geen repetities en al helemaal geen optredens. Tot twee keer toe kon het jubileumfeest van Edelweiss niet doorgaan, maar nu evenementen weer mogelijk zijn, heeft Edelweiss de draad weer opgepakt. Met steun van gemeente Heerlen, Provincie Limburg en vele (lokale) ondernemers komt er toch een jubileumfeest. Edelweiss trakteert de voormalige Oostelijke Mijnstreek o.a. op een grootse taptoe.

Door de korte voorbereidingstijd is het programma iets aangepast. De concertavond die in 2020 gepland stond, is noodgedwongen uit het programma gehaald. Maar met een taptoe en een feestavond valt er genoeg te genieten voor muziekliefhebbers.

Wat kunt u verwachten? Vrijdag avond 6 mei gaat het dak eraf van het Corneliushuis (Heerlerheide) tijdens een spetterende feestavond met de bekende coverband Anderkovver. Zondagmiddag 8 mei is het aangrenzende Corneliusplein het muzikale centrum voor een prachtige taptoe met enkele vooraanstaande show- en marchingbands die zich voorbereiden op het WMC en hun nieuwe show laten zien. Zij bieden een grote variatie aan muziekstijlen, mars exercitie en choreografie.

We voelen ons enorm gesteund door het vertrouwen van sponsoren, begunstigers en iedereen die in 2020 al tickets heeft gekocht. Deze zijn nog steeds geldig. Mensen die toegangskaarten gekocht hebben voor de concertavond krijgen het aankoopbedrag terug. Uiteraard kunnen zij kaarten voor het nieuwe programma kopen. Zij ontvangen hierover een bericht van ons per mail. De komende tijd houden we u via www.edelweissheerlen.nl en onze facebookpagina op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Daar vindt u ook alle informatie over de kaartverkoop die maandag 28 maart van start is gegaan.

De Deelnemers:
Takostu uit het Friese Stiens is de huidige WMC kampioen Marsparade, waar zij het hoogste aantal punten scoorde dat ooit op dit onderdeel is behaald. Uit Sneek komt Drum- en showfanfare Advendo. Met hun kenmerkende zwart-witte uniformen, swingende slagwerk en een indrukwekkende blazerssectie behoren zij in binnen- en buitenland steevast tot de publiekslievelingen, meldt de organisatie. Show- en Marchingband Exempel uit Empel, en uit Maastricht de Maastrichtse Verkennersband en de Coriovallum Pipeband.