Eind juni vond op een prachtige zomerse dag de DVS Jubileum Taptoe Katwijk plaats. Op die zelfde dag was de hele DVS vereniging druk. De jeugd streed om het Nederlandskampioenschap in Huizen en de Marchingband deed overdag mee aan de landelijke veteranendag in Den Haag. De gekozen dag bleek achteraf één van de heetste dagen van 2019. Bij aankomst was de brandweer druk bezig het kunstgrasveld te koelen door deze te benevelen. Slimme zet, want zo’n veld houd de hitte anders erg lang vast. We werden welkom geheten door het bestuur en we namen plaats in het “Groene Jagers” vak op Sportpark De Krom.

De avond werd geopend met een mini concert van Stageband DVS. Waar bij de junioren en senioren alleen mannen spelen is bij de stageband de groep aangevuld met vrouwen. De dames en heren laten olv dirigent Bart van Meijl een aantal goede stukken muziek horen tijdens de binnenkomst van het publiek. En die zijn in grote getale aanwezig, tegen de 1500!. De organisatie heeft er nog tribunes bij kunnen plaatsen waardoor er nog meer mensen kunnen genieten wat deze avond te bieden heeft. Na een aantal mooie en bekende nummers van de stageband is het tijd voor iets speciaals. Nog niet vaak vertoont, of misschien nog nooit op de Nederlandse taptoe velden maar vanavond in Katwijk wel. 2 jubilerende korpsen; Door Vriendschap Sterk (65 jaar) en Kunst & Genoegen (90 jaar) betreden als één massed-band het veld. Een dikke 100 muzikanten in één korps. Wat een fantastisch gezicht en geluid. Gezamenlijk spelen de mannen onder leiding van Rob Balfoort de mars Fanfare For the Fleet Commander. Tijdens dit stuk opent de speaker officieel de avond. De mannen verlaten met de Bergmanns Polka het veld. We kunnen beginnen!

Adest Musica is ook aanwezig op deze tropische avond en brengt hun nieuwe show Starway to Heaven ten gehore aan het publiek. Op geheel Adest wijze betreden de muzikanten het veld met een prachtige opmars. Er komt een drummer het veld op en ondersteund de muzikanten tijdens de show. De blazers laten hun rock dans zien, gevolgd door een prachtig uitgevoerde solo van twee van de baritonisten. De muziek is nog nieuw wat af en toe te horen is maar Adest heeft een mooie en strakke nieuwe show die aanslaat bij het publiek. Heerlijk om bekende werken voorbij te horen komen, hiermee pak je het publiek.

Na Adest is het tijd voor de mannen uit Rijnsburg. De Floraband brengt vanavond haar inmiddels op de taptoevelden overbekende show Britians Best. Met een foutje van de speaker door de verkeerde maître voor te stellen kan de show onder leiding van Maurice van de Plas beginnen. Ondanks dat de leden deze show al een tijd lopen oogt de start vanavond gehaast. Gelukkig vinden de muzikanten snel de routine en staat de rest als een huis. De bassisten leggen een sterke fundering voor de rest van de muzikanten. Er wordt sterk gemusiceerd. Ook de extra trommen zijn deze avond meegekomen naar Katwijk. Altijd een leuk effect om te zien. De doedelzakspeler valt ook vanavond in de smaak bij het publiek en al snel wordt er vrolijk meegezongen.

Het veld is vrij voor een moment van Leids geweld. Met de bekende Toto-medley betreden de mannen van K&G uit Leiden het veld. Vanavond brengen ze hun nieuwe show Rock Solid. Wie deze show vaker heeft gezien ziet vanavond een sterke uitvoering van deze show. Vanaf begint het begin tot het eind geven de mannen alles. De bekende muziek slaat ook vanavond aan bij het publiek. Het gezegde “Leids geweld” komt vanavond erg goed van pas, want wat brengt Kunst en Genoegen vanavond een bak muziek ten gehore. Ook K&G heeft met deze show en muziek weer een ‘publiekspakker’, Complimenten!

Het is tijd voor de thuisploeg en de jubilaris van deze avond, DVS Katwijk. De Groene Jagers betreden als laatste deze avond de grasmat. Met hun show Western trail sluiten ze deze fantastische avond op waarde af. Je kunt zien dat de mannen graag voor thuispubliek spelen. Vol overgave lopen en spelen ze deze nieuwe show. Tijdens de line dance doet het publiek leuk mee. Dit zweept de muzikanten nog even extra op in hun dans. Tijdens al het muzikale geweld zorgen de mannen kippenvel op ieders armen met een mooi stuk zang, meerstemmig klinkt dan ook erg mooi. Van begin tot het eind geboeid bij deze prachtige show en sterk uitgevoerd door de mannen uit Katwijk. Bedankt voor dit optreden!

De jeugd heeft de toekomst en daar wordt op deze avond veel aandacht aan besteed. Erg mooi om te zien. De jongens en inmiddels ook meisjes van Jong Floraband brengen vanavond hun show a Next Level. Mooi om te zien dat de maître al geheel volgens traditie voor dit jeugdige korps loopt. Een echte jeugdshow wordt er uitgevoerd. Vol met bekende melodieën uit de huidige gamewereld. Er wordt al veel van deze kleine muzikantjes gevraagd maar wat doen ze het goed!

Tijd voor een kampioen. Vanmiddag stonden de mannen uit Leiden nog op en NK jeugd. En hier wisten ze tijdens de mars wedstrijd met een prachtige score te winnen. Gefeliciteerd Jong K&G. Vanavond staan ze op het veld voor hun show Animation Express. Het is meteen een stapje hoger want wat deze jongens laten zien is fantastisch. Zo jong en dan zo muziek kunnen maken!, dit had op het NK ook zeker hoge punten opgeleverd. Volgend jaar gewoon meedoen!

Jong Adest Musica betreed het veld. Vanavond brengen ze met hun kleine maar zeer gedreven clubje de show Bassie en Adriaan. Wat een leuke show voor deze jonge groep. Je ziet de muzikanten genieten tijden hun optreden. Ook het publiek doet enthousiast mee. Zelf de pruik wordt niet overgeslagen. Leuke show met wat theater om naar te kijken!

Ook Jong DVS mag tijdens deze thuiswedstrijd niet vergeten worden. Met hun show Teamwork passen ze helemaal op deze avond. Met waarschijnlijk veel familieleden op de tribune laten de jongens een goede show zien. Wat een fantastische uitstraling hebben deze mannen op jonge leeftijd al. Zelfs het grootkoper heeft al de echte DVS sound te pakken. Een leuke en vlotte show voor de muzikanten. De bekende melodieën doen het goed op de tribune. De jongens kennen deze show goed en weten wat er van ze verwacht wordt waardoor het een strakke uitvoering is op deze bijzondere avond.

Het is tijd voor de finale. Deze wordt speciaal geopend wanneer alle afdelingen van DVS samen met een zanger het stuk Number One ten gehore brengen. Alle korpsen betreden hierna voor de laatste keer het veld. Na een kort dankwoord namens de voorzitter van DVS gaat de finale traditioneel verder en word het koraal Blijf bij mij heer, het taptoe signaal door Joas Schuitemaker en ons volkslied het Wilhelmus gespeeld.

Wij danken de organisatie voor deze lange maar mooie avond. Extra compliment voor alle leden die in deze warmte toch wisten te presteren. Echte topsport! Maar natuurlijk een extra compliment voor alle jeugdleden!

Miriam de Vries / Cor Vosseberg – Korpsmuziek
Ook nog via deze weg feliciteren wij DVS met hun 65 jarig jubileum.

Bekijk hier de schitterende fotoreportage van Carolien en Marco van der Borg


Bekijk alle films op het Youtube kanaal van Korpsspot Nederland (klik op het logo)