Zaterdag 5 oktober vindt in de Topsporthal van der Knaap in Ede het Nationaal Indoor Jeugdfestival (NIJF) plaats. Jong Sebastianus neemt deel aan het onderdeel mars.

Goede Voorbereiding
In de aanloop naar het NIJF is er gewerkt aan een goede voorbereiding. Extra repetities, exercitie, teambuilding, evaluatie na optredens en een tussen jurering zijn allemaal momenten die ervoor gezorgd hebben dat Jong Sebastianus helemaal klaar is voor het NIJF.

Lekker in het vel
Dat Jong Sebastianus lekker in het vel zit is wel duidelijk. De groep jongens en meiden straalt tijdens optredens. De afgelopen jaren is er ook veel werk verzet door de Sebastianus Academy, het opleidingsinstituut van Sebastianus Gendt. Dit resulteert in goed opgeleide en voorbereide muzikanten, dus het is hoog tijd om eens te meten op het NIJF hoe Jong Sebastianus ervoor staat. De jury commentaren kunnen natuurlijk ook goed gebruikt worden om verder aan de weg te timmeren. Een gerenommeerde jury bestaande uit Rob Balfoort, Edwin Beens, Harry van Bruggen, Ruud Böhmer en Kees Vossenberg beoordeelt de marsen en shows van de deelnemende jeugdkorpsen.

Naast Jong Sebastianus nemen Jeugdband Adest Musica, Jeugdband Takostu Stiens, Jong Juliana Amersfoort Jong Irene en Jong Oranje IJsselmuiden deel aan de mars- en showwedstrijden.

Momenteel werken Jong Sebastianus en het instructieteam aan een nieuwe show. Wellicht is deze bij een volgende NIJF te zien en horen.