Het was afzien, op één van de heetste dagen van 2019, op een kunstgrasveld in de volle zon, strijden om het Nederlands kampioenschap mars en show. De jeugd deerde het niet. Fanatiek, gedreven en vol enthousiasme een stevige mars en een energieke show neerzetten, daar was immers zo veel voor geoefend en getraind. Vandaag moest het dan ook gewoon gebeuren, hoe dan ook!. Een voor een kwamen de korpsen het veld op, gaven alles tijdens dit optreden en gingen verhit maar trots het veld af. RESPECT!

Aan het eind van de wedstrijddag werden de punten bekend gemaakt, hoewel, enige verwarring was er wel omdat er in de reglementen staat dat er alleen met een ranking gewerkt wordt. Achteraf zijn de punten alsnog bekend gemaakt

MARS Kids Klasse
57.19 Leerlingen Jeugd Rijnmond Band

MARS Junior Klasse
84.44 KenG Leiden Nederlands Kampioen
84.06 DVS Katwijk
83.38 Jong Flora Band Rijnsbug
79.56 band Jeugd Adest Musica Sassenheim
58.69 Jong ViJos Bussum

SHOW Junior klasse
81.71 Jong Pasveer Leeuwarden  Nederlands Kampioen
79.00 Jong Advendo Sneek
76,75 Jong Flora Band Rijnsburg
75.88 Jong Jubal Dordrecht
70.67 Jeugdband Adest Musica Sassenheim
69,88 Jeugd Rijnmond Band Schiedam
67.79 Jeugdkorps Urk uit Urk
61.83 Jong Juliana Amersfoort

Fryslan deed het goed met de eerste twee plaatsen op de show. 1e Jong Pasveer. Na de winst in Assen tijdens het ODSC in de jeugdklasse nemen ze nu ook het Nederlands kampioenschap mee naar Leeuwarden met hun show #MovingForward. Jong Advendo uit Sneek wist met hun zomerse show de tweede plaats te behalen. Zuid-Holland pakte hoge punten op de mars-wedstrijden. Jong KenG wist zelfs het hoogst aantal punten van de dag te behalen. De jonge Leidenaren lieten de typische Engelse mars Glorious Victory en de Russische mars Revival horen en de NK titel mars zat in de pocket. Tijdens de uitreiking werd door de jongens vol trots het KenG clublied gezongen.

Gelukkig, het Nederlands Kampioenschap voor Jeugdkorpsen is terug!. Strak georganiseerd door team SMP van de KNMO. Er waren alleen maar positieve geluiden te horen en met de medewerking van SV Huizen en Winterguard The Pride staat hier weer een evenement voor de toekomst. Een mooie opsteker voor de sector, complimenten!.

Volgend jaar hopen wij als Korpsmuziek ook aanwezig te zijn!.

Voor u gevonden: