Na een rustig verlopen seizoen 2017 met enkele leuke optredens (waaronder tijdens het eigen jeugdfestival in mei) zijn de jongens en meisjes van Jong Euroband direct na de zomervakantie begonnen met het instuderen van hun nieuwe show. Eerder dit jaar hebben de jeugdleden zelf kunnen aangeven welk thema de show moest hebben en gekozen is toen voor een Amerikaanse show. Diverse bekende muzieknummers zijn daarna uitgezocht en de bekende arrangeur op het gebied van showbandmuziek Dennis Hazenoot heeft de opdracht gekregen daarvan voor Jong Euroband geschikte nummers te maken. En daarin is hij zeker geslaagd. Zo krijgen we o.m. te horen Born in the USA, Captain America, When Johnny comes marching home, North and South en Yankee Doodle. Meteen na de zomervakantie is o.l.v. de dirigent van Jong Euroband Patrick van Dessel begonnen met het instuderen van de eerste nummers, terwijl de choreograaf van het jeugdkorps Barry Lampen de eerste showfiguren ook al gereed had zodat ook deze al ingestudeerd konden gaan worden. Met veel enthousiasme en animo is dit door de jongens en meisjes opgepakt en wordt er gewerkt om aan het begin van het nieuwe seizoen volgend jaar een schitterend muzikaal schouwspel neer te zetten met deze nieuwe Amerikaanse show! Momenteel loopt er een prijsvraag binnen de club om een leuke geschikte naam voor de show te vinden.

In de lift
Jong Euroband zit momenteel weer aardig in de lift wat betreft hun ledental en korpsbezetting. Met een kleine 20 (vooral jonge) jeugdleden wordt thans gebouwd aan een representatief jeugdkorps voor de komende jaren. Daarnaast maakt men ter ondersteuning gebruik van enkele oudere jeugdleden die reeds de overstap hebben gemaakt naar de Show- en Marchingband. De leiding gaat dan ook met veel vertrouwen het volgende zomerseizoen tegemoet!

Open Huis op zaterdag 11 november
Met de jaarlijkse muziekworkshops op de basisscholen én het Open Huis wordt er alles aan gedaan om ook dit najaar weer nieuwe kinderen binnen te krijgen. Nieuw dit jaar is dat het open huis dit keer niet op dinsdagavond is maar op zaterdagochtend. Op deze ochtend kunnen we de geïnteresseerde kinderen en hun ouders meer van Jong Euroband laten zien en horen. Zo kunnen we naast de gebruikelijke workshops en informatie aan de ouders ook de orkestrepetitie laten zien en een optreden van het jeugdkorps met mars en show. Na dit open huis begint dan weer het speciale Music Kids programma voor de nieuwe kinderen van 6 tot 15 jaar. Binnenkort volgt meer informatie over het Open Huis op zaterdag 11 november, uiteraard in de Schalmei.