Op zaterdag 25 juni 2022 organiseerde de KNMO het NK jeugd Show. In het stadion van FC Dordrecht streden 5 jeugdkorpsen om de titel. Jong Advendo behaalde, onder leiding van tambour-maître Thomas Brouwer, 83,88 punten. Daarmee bleven de Friezen provinciegenoot Jong Pasveer uit Leeuwarden 1,5 punt voor.

 

Tijdens het MHM jeugdfestival twee weken eerder waren de rollen nog omgekeerd.

Toen won Jong Pasveer van Jong Advendo. De beide groepen zijn aan elkaar gewaagd en dat levert een mooie competitie op. Veelbelovend voor de deelname van beide korpsen in de juniorklasse van het WMC op 23 juli a.s.!

 

Jong Advendo is ontzettend blij met het resultaat tijdens het NK show. Een mooie kroon op het harde werken in de weken daarvoor. Maar ze zijn er nog niet! Het instructieteam gaat vanzelfsprekend aan de slag met de tips van de jury van het NK. De spirit zit er goed in bij de jeugd en ze trainen fanatiek door, om ook tijdens het WMC hun show Don’t stop believin’ helemaal spik en span te kunnen tonen.

 

Het zou fantastisch zijn als, bij een volgende editie van het NK jeugd show, de andere jeugdkorpsen van Nederland ook weer acte de présence geven. Het is een prachtig evenement met een mooi stuk competitie, maar vooral ook veel plezier en verbinding tussen alle jonge muzikanten.