Zaterdag 22 juni wordt in Stiens het jaarlijkse Jeugdfestival georganiseerd. Samen muziek maken en van elkaar leren is vanaf het eerste Jeugdfestival al het devies. Ook voor deze editie zijn er weer jeugdgroepen die naar Stiens komen maar het aantal is  minder. Net zoals andere wedstrijd organisaties ziet ook Stiens het aantal groepen afnemen. Deels is te wijten aan groepen die een betaald optreden hebben aangenomen. Voor anderen is het “te ver weg”. Een andere reden is zorgwekkend; sommige voorgaande deelnemers hebben geen jeugd genoeg om in een groep op te treden. Ook die schrijven niet in. Toch zit de organisatie niet bij de pakken neer, en gaat het festival gewoon door met de deelnemers die wél aanwezig zijn, met toevoeging..

Na de wedstrijd en bekendmaking van de uitslagen is er een korte pauze en zal de rest van de dag worden besteed aan clinics en workshops. “Niets doen is geen optie” aldus Hendrik Buwalda, SMP voorzitter van de OMF, de Friese muziekbond. De OMF staat achter dit soort initiatieven en dat vraagt soms ook om flexibiliteit. Het is mooi dat de organisatie de handdoek niet in de ring gooit maar meedenkt en met oplossingen komt. We kunnen de jeugd ook initieel of in kleine groepjes wat aanbieden. Samen muziek maken is het uitgangspunt en dus zetten we de juryleden graag in als instructeurs.

o.a. Rob Balfoort, Jelle Roeper, Edwin Beens en Andries Renema zullen de groepen opdelen en meenemen op soort instrument. Mocht het nodig zijn dan kan de OMF bij-schakelen. Bijvoorbeeld als er Guard groepen willen meedoen of als de groepen te groot worden.

Aanmelden kan dus nog steeds, ook al ben je alleen of met een klein groepje. Iedereen is  welkom, zolang je wel een instrument meeneemt.

Mail: [email protected] om mee te doen.