Home Evenementen Jeugdfestival Jeugdband Takostu wint eigen Jeugdfestival (2015)

Jeugdband Takostu wint eigen Jeugdfestival (2015)

271
0

Voor het eerst in de vier jaar dat muziekvereniging Takostu een Jeugdfestival organiseert, is de Takostu jeugd er in geslaagd om er met de hoofdprijs vandoor te gegaan. Deze editie waren er twee klasses waarin de jeugd tegen elkaar kon uitkomen. De Jeugdklasse voor ‘gevorderde’ jeugd, en een Kidsklasse voor de jongste groepen bij muziekverenigingen. Stiens is het eerste en enige festival met een Kidsklasse. In een spannende strijd won de jongste jeugd van het Kamper Trompetterkorps die Kidsklasse. “Goed om te zien is dat er mede door dit festival jeugd in de regio aangespoord wordt om muziek te gaan maken”, verteld Takostu voorzitter Johan Visser. “Zo is Hosanna Harlingen in twee jaar verdubbeld in aantal leden en is er in Berlikum zelfs een nieuwe slagwerkgroep ontstaan, “Op Maat” genaamd”. Ook uit Urk en Franeker deden Kidskorpsen mee.

In de Jeugdklasse was het ook spannend. Daar moesten vijf korpsen het tegen elkaar opnemen met deze keer een schitterende overwinning voor de Jeugdband van Takostu. Maître Jente Visser nam met trots de 1e prijs in ontvangst en mocht ook de wisselbeker voor het hoogst aantal punten van de dag meenemen naar het clubgebouw. Niet alleen de leden maar zeker ook de instructie en vele ouders stonden vol trots langs de zijlijn.

Niet alleen de goede prestaties maar ook het mooie weer, de vrijwilligers en de vele bezoekers maakte de vierde editie van het Stienser Jeugdfestival tot een succes. Volgend jaar een feestje, het eerste lustrum kan dan gevierd worden.

Voor de statuten:
Kidsklasse
1 Kidskorps KTK Kampen 81.3
2 Kids Sternse slotlanders Franeker 77.0
3 Kids Urk 75.5
4 Slagwerkgroep Opmaat Berlikum 73.2

Jeugdklasse
1 Jeugdband Takostu Stiens 83.7
2 SWJK Marum/opende 83.3
3 Jong Vijos Bussum 80.5
4 Jong Con spirito Joure 78.3
5 Jeugdband Hosanna Harlingen 76.7