De 4e editie van de deze Familie Kerst Taptoe Show 2018 wordt gehouden op zaterdag 8 december 2018. Om dit evenement een goede toekomst te bieden is besloten om het bij een 1-daagse taptoe te houden. Het aantal zitplaatsen zal tijdens de voorstellingen worden uitgebreid. Net zoals andere jaren is er ’s middags een matinee voor gehandicapten en mindervalide en ’s avonds de grote show. Wij willen dat iedereen de kans krijgt kennis te maken met de Taptoe. Bekende muziekkorpsen uit onze regio en een aantal muziekkorpsen uit het buitenland, demonstratie teams, dansers, kerstdecor, zang en uiteraard de Kerstman met zijn gevolg, zullen gedurende de show samen een prachtig performant geven. Het publiek zal tijdens de show gefascineerd raken. Het wordt een showspektakel met een prachtig decor in stijl, lichteffecten, geluid en muziek.

Thema Tattoo 8 december 2018: “First World War 1914 – 1918”.
Historie – Kort samengevat: Van 28 juli 1914 tot 11 november 1918 vond een oorlog plaats waaraan veel landen meededen, zoals het Duitse Keizerrijk, Oostenrijk, Hongarije, Frankrijk, Brittannië, Rusland, de Verenigde Staten van Amerika, het Ottomaanse Rijk, het Koninkrijk Italië enz. Ze noemden die oorlog daarom toen De Grote Oorlog of de loopgravenoorlog. Die naam is later veranderd in Eerste Wereldoorlog, omdat in 1939 een nog grotere oorlog uitbrak: de Tweede Wereldoorlog. Nederland deed niet mee aan de Eerste Wereldoorlog, België wel: het werd aangevallen door het Duitse leger, op weg naar Frankrijk. Honderdduizenden Belgen vluchtten toen naar Nederland.

Nu, 100 jaar later, willen wij tijdens de 4e International Military X-mas Tattoo Leiden in een spetterende Kerstshow 2018 muzikaal “stilstaan” bij de tragische gebeurtenissen van 100 jaar geleden.

Locatie

ECC Holiday Inn aan de Haagse Schouwweg 10 te Leiden .

Programma

Matinee voor gehandicapten en mindervalide

*Zaterdagmiddag 8 december 2018 14.30-17.00 uur

Naast het avondprogramma van 8 december 2018 zal er speciaal voor de gehandicapten en mindervalide op zaterdagmiddag 8 december 2018 een matinee gehouden worden zodat zij zeker niet vergeten worden. Het gaat hierbij om mensen met een verstandelijke beperking, chronische zieken, mensen met een lichamelijke beperking, rolstoelers en andere beperking. Mensen die zorg of begeleiding nodig hebben. De organisatie wil ook hen een kerstgevoel met zang, trommels en trompetten meegeven.

Avondshow

*zaterdagavond 8 december 2018 20.00-23.00 uur

Het avondprogramma beloofd een spektakel te worden met veel passie voor muziek,zang,mars, dans en show,een taptoe met verrassende en veelzijdige elementen.

Optredens – in willekeurige volgorde – door o.a.

K&G3 (NL), Show- en Marchingband Amigo (NL), The Band of Liberation & Pipes (NL), Pegasus Pipes & Drums (NL), Rijnmond Band Schiedam (NL), Charles Dickens Orkest (NL), Koper Ensemble “Verbrassing” (NL), Band & Drums of the Cheshire Constabulary (UK), Violist Pouya Azimi (NL), Mezzosopraan Emma Brown (UK), Final Conductor of the Royal Irish Regiment, Klassiek Ballet, Figuranten X-Mas.

(Programma onder voorbehoud).

Tickets avondshow bestellen

Dit kan via de website: www.marchingbandmanagement.nl

Prijzen tickets:

Avondshow zaterdag 8 december: € 25,- p.p.*
* dit is inclusief koffie/thee/drankje en parkeergeld.
Na betaling ontvangt u de ticket(s) in uw mailbox.

VVV Leiden
Tickets voor de avondshow zijn ook te verkrijgen bij het VVV aan de Stationsweg 26 te Leiden.

Voor aanvang van de Taptoe zijn kaarten verkrijgbaar bij de kassa.

Tickets Matinee gehandicapten/mindervalide

Dit wordt rechtstreeks met de betreffende (zorg) instellingen/gehandicapten/mindervalide geregeld. Info via Aart Sterenberg: sterenbe@worldonline.nl

Kantooradres Marchingband Management
H. Freezersingel 34
2331 SC Leiden

Taptoelijn: +31(0)6-53312262 E-mail: info@marchingbandmanagement.nl