De Show- & Marchingband van K&G is altijd een graag geziene gast op taptoes door het hele land. Zo traden de mannen onlangs nog op in het Franse Beauvais en in het Polman stadion in Almelo, voor een benefietoptreden ten gunste van de stichting Kans voor een kind. Hierbij werd door de organisatie een mooi bedrag van maar liefst € 12.000,- overhandigd aan dit goede doel. Een week later liet K&G ook in Rijnsburg weer een mooi optreden zien op de jaarlijkse Bollenstreektaptoe, een samenwerkingsverband van vier orkesten uit de regio. Het seizoen van 2018 springt er uit met een aantal mooie optredens in het buitenland.

Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juli kon men in Sønderborg (Denemarken) genieten van al het moois dat K&G te bieden heeft. Met een drietal optochten, een concert en een showoptreden kreeg K&G de handen van het Deense publiek veelvuldig op elkaar. De gelegenheid voor de uitnodiging was de jaarlijkse ‘Ringriderfesten’: ringsteken te paard. Hiervoor waren uit de wijde omtrek honderden paarden en ruiters aanwezig die samen met de orkesten de optocht vormden naar en van het evenemententerrein alwaar het spektakel plaatsvond. Voor zowel de organisatie als voor K&G was het optreden voor herhaling vatbaar.

Momenteel genieten alle orkesten van K&G van een welverdiende vakantie. In september is de Show- en Marchingband te zien op en rond de Grote Markt in Brussel en zullen zij 3 dagen later alweer afreizen naar het Zwitserse Avenches voor een meerdaags optreden in en rond het sfeervolle Romeinse amfitheater. Het hoogtepunt van dit internationale zomerseizoen.

Het seizoen wordt in november afgesloten met Taptoe Groningen, altijd een goed bezocht evenement met een mooi deelnemersveld, maar uiteraard niet voordat K&G zich weer aan het eigen Leidse publiek heeft gepresenteerd. Het nieuwste programma ‘Another night at the opera’ wordt tijdens de pleintaptoe gepresenteerd waarna zij ook te zien zijn tijdens het ‘Lint van Licht’ en de grote optocht op 2 en 3 oktober.

Als u niets wilt missen van de activiteiten van K&G, volg ze dan op de diverse sociale media, zoals Facebook (K&G Leiden) en Instagram (kunstengenoegen).