Afgelopen jaar behaalde het Pasveerkorps het hoogst mogelijke: De WMC titel op het onderdeel show! Elk jaar aan het eind van het seizoen zijn er leden die stoppen met hun hobby. Het spelen bij een topkorps is natuurlijk een hobby en dat moet zo blijven. Dat er een moment komt, waarop mensen andere wensen en verlangens krijgen kunnen we niet tegenhouden. Waar bij voorgaande successen mensen een jaartje langer bleven om de overwinning te vieren, bleek dit helaas deze keer het startsein voor een grote uitstroom. Helaas is het ons niet gelukt een representatieve showselectie uit het 2017 jaar te behouden om zo het komende seizoen de winnende WMC 2017 show te kunnen blijven brengen.

Dat heeft natuurlijk consequenties. Omdat we geen afbreuk willen doen aan onze kwaliteit en onze instelling hebben we met pijn in het hart moeten besluiten om de taptoes dit jaar deels af te zeggen. We kunnen simpelweg niet het product bieden waar onze opdrachtgevers en het publiek recht op hebben en waar ze ook om vragen. We zijn komend seizoen in het straatbeeld zichtbaar. Er hebben zich alweer mensen aangesloten, zodat het Pasveerkorps dit jaar gewoon weer volwaardig meedoet met corso’s, parades etc.

We gaan nieuwe uitdagingen aan.
Het is voor ons hét moment om een lang gekoesterde wens, namelijk ons meer te richten op speciale evenementen, gestalte te gaan geven. Het aantal taptoes neemt al geruime tijd af en de vragen om andere soorten (maatwerk)programma’s, korter en flitsender, neemt toe. Afgelopen jaren hebben we mooie projecten moeten laten lopen door tijdgebrek, projecten die voor onze leden en instructie een prachtige nieuwe uitdaging kunnen gaan vormen.

Jong Pasveer.
Jong Pasveer zit enorm in de lift. Ze zijn bezig met een geweldige nieuwe show die op een stuk hoger niveau staat als de vorige. Jong Pasveer zal dan ook aan één of meerdere concoursen deelnemen (Nationaal en wie weet zelfs internationaal) om dit niveau te toetsen en dit nog hoger te kunnen krijgen. Jong Pasveer is groeiend, ook qua leden aantal. We kunnen daarmee de kwalitatieve groei ook voor de komende jaren vasthouden en vergroten.