Afgelopen zaterdag was het voor de slagwerkers van het Jong KTK zover: De WGI Regionals Indoor Percussion wedstrijden in Almere. Met hun show ‘Promise’ hebben de slagwerkers van het Jong Kamper Trompetter Korps afgelopen zaterdag een veelbelovend debuut gemaakt.

In het sportcentrum in Almere vond voor de vierde keer in de historie een Winter Guard Internatiol Regional wedstrijd plaats. Tijdens deze wedstrijden nemen percussie- en colorguard groepen het in verschillende divisies tegen elkaar op. Indoor Percussion is een wedstrijdonderdeel waar slagwerkgroepen met behulp van elektronische geluiden, vernieuwende en snelle choreografieën het publiek op unieke wijze word vermaakt. De jonge slagwerkers van het Jong KTK zijn al meervoudig Nederlands kampioen in hun klasse voor jeugdkorpsen; het werd dus hoog tijd voor een nieuwe uitdaging waar ze nog meer creativiteit en muzikaal geweld in kwijt kunnen! Dit was voor instructie en leden reden genoeg om deel te nemen aan WGI Almere.

Promise maakt indruk op WGI Almere
Het Jong KTK Indoor Percussion Ensemble moest het zaterdag opnemen tegen drie deelnemers uit binnen- en buitenland, in een klasse met seniorenkorpsen. Geen gemakkelijke opgave dus! In de ochtend eindigden zij nog op de laatste plek, maar ’s avonds hadden ze een tweede kans en mochten ze nog een keer hun kunsten voor een volle tribune laten zien. Deze show was veel sterker en meer overtuigend. Het publiek was zichtbaar gecharmeerd door de uitstraling en het enthousiasme van onze jonge muzikanten, maar de Amerikaanse jury keek vooral kritisch naar de muzikale en visuele uitvoering en van de show, en was hier uiteindelijk zeer positief over.

De ontlading was dan ook enorm toen ‘Promise’ uiteindelijk beloond werd met een tweede plaats, met een score van 74,35! Een prachtige prestatie op een debuut en de feeststemming zat er dan ook goed in! De titel ‘Promise’ is gelijk ook het thema van de show, waarin eigentijdse hits als ‘Faded’ van Alan Walker en klassiekers als ‘You’re the Voice’ van John Farnham de basis vormen. ‘Promise’ betekent ‘belofte’, en wie kan er nu beter een belofte voor een betere toekomst maken dan een kind?

Grilligheid straalt er van af
Het was daarnaast ook een erg leerzame dag voor de kinderen van het Jong KTK, want in de middag kregen zij een slagwerkclinic van Michael Eagle, een bekende Amerikaanse percussionist en componist die zich heeft gespecialiseerd in allerlei soorten slagwerk: Amerikaans, traditioneel Schots, West-Afrikaans en nog veel meer. Hij wist de kids veel te vertellen en gaf hen praktische informatie die wij goed kunnen gebruiken. Ondanks dat de clinic en de repetitie in het Engels werd gegeven pakten de jonge drummers het goed op, en dat heeft absoluut bijgedragen aan hun topprestatie in de avondshow!

Na een lange dag mochten de kids s ’avonds als eerste in de competitie aantreden. Er straalde enthousiasme, trots en plezier van de gezichten bij de kids en dit wisten zij ook over te brengen op de jury en het publiek. Promise werd een bijzonder optreden welk door alle aanwezigen werd gewaardeerd met een prachtig applaus. Onze huisfotograaf Fotografiecor.nl was ook aanwezig in Almere en heeft een prachtige reportage gemaakt van deze historische dag.

Ranking WGI Almere
1. The Crescenters Indoor Percussion – Weyhausen / DUI (76.85 punten)
2. Jong Kamper Trompetter Korps – Kampen / NL (74.35 punten)
3. Advendo PE – Nijverdal / NL (72.45 punten)
4. Harpe Davids Indoor Percussion – Zoetermeer / NL (72.30 punten)

Aftrap van het jubileumjaar 
De WGI Almere Finals was de aftrap van het 50e jubileumjaar voor het Jong Kamper Trompetter Korps. Dit jaar staan er prachtige optredens op de agenda. Het Jong KTK zal bijvoorbeeld voor de tweede keer in haar historie deelnemen aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Dit bijzondere moment voor de jeugdafdeling van het Kamper Trompetter Korps is een beloning voor het succes van de afgelopen jaren. Op zaterdag 15 juli 2017 zal het Jong KTK naar Kerkrade afreizen om deel te nemen aan de showwedstrijden in de 1st Division.

Op zaterdag 25 maart staan de Finals van het CGN Championships op het programma. Wilt u deze jonge kids komen aanmoedigen? Kom dan op zaterdag 25 maart naar Eindhoven. Meer informatie over dit optreden zal er de komende periode worden bekendgemaakt via onze social media kanalen.