De Junioren van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk beleefden afgelopen weekend een gouden debuut op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De jury beloonde het marsoptreden met 90.68 punten; een gouden medaille met onderscheiding. Zij eindigde daarmee op de tweede plaats in de internationale eindrangschikking in de First Division. De Marchingband behaalde zowel bij de mars- als showwedstrijden in de World Championship Division een gouden medaille met onderscheiding.

Junioren
De geweldige uitvoering van de marsen Vanished Army en Soviet March resulteerde in een staande ovatie van het publiek. Ook de pers sprak met bewondering over het optreden van de Junioren. ‘Als je niet beter weet, zou je niet zeggen dat jonge mensen deze mars neerzetten. Het geluid is zeer volwassen en de choreografie zeer soepel, maar strak’, aldus de Limburger. De ontlading bij de jongens, instructie, begeleiding en de ruim 400 meegereisde supporters was groot. “De Junioren gingen naar Kerkrade voor de ervaring”, vertelt Edwin Durieux, bestuurslid. “Dit resultaat had niemand verwacht.”

Marchingband
Edwin: “De Marchingband stond voor de uitdaging om in het sterke deelnemersveld met een vernieuwde groep van muzikanten te presteren. Een heel aantal van hen had nog niet eerder aan het WMC deelgenomen.” De uitvoering van de mars Amicitia Fortior en de polka Waldesrauschen kreeg 92.80 punten en de show Into the Light 90.58 punten. Beiden goed voor een gouden medaille met onderscheiding. “DVS is zeer trots op alle resultaten en wij zien de toekomst van DVS met vertrouwen tegemoet.”

Vakantie
In de aanloop naar het WMC heeft alles moeten wijken om op 29 juli jl. een topprestatie neer te zetten. De komende maand genieten de leden met hun achterban dan ook van een welverdiende vakantie om de accu op te laden voor het naseizoen. Daarom zal DVS niet deelnemen aan de Flowerparade Rijnsburg. Edwin: “Wij begrijpen dat mensen teleurgesteld zullen zijn, maar vragen ook begrip voor de korte adempauze die de vereniging heeft ingelast. In de feestweek van Katwijk aan den Rijn zijn alle orkesten weer te zien en te horen. Ik wil namens DVS graag iedereen bedanken voor het beschikbaar stellen van accommodaties, de support en de vele felicitaties die wij mochten ontvangen.”