Over het jaar 2022 kan gezegd worden dat March & Showband Rheden als vereniging goed uit de coronaperiode is gekomen. Zo werden nieuwe leden verwelkomd, de aankoop van nieuwe uniformen werd gerealiseerd, een nieuwe show werd gepresenteerd en uiteraard werden mooie optredens verzorgd in binnen- en buitenland.

Het hoogtepunt was het behalen van een gouden medaille op het Wereld Muziek Concours! Na ook nog een succesvolle concertavond in het theater van Theothorne in Dieren, vond gisteravond een open repetitie plaats in het eigen clubgebouw in Rheden.

Het gebeurt wel meer dat mensen met belangstelling eens komen kijken, maar in de afgelopen periode toonden meerdere mensen interesse en dat was aanleiding om een repetitieavond om te toveren tot een ‘open repetitie’. De gasten konden daadwerkelijk met een repetitie van het korps meedoen. Voor de pauze gingen de slagwerkers aan de slag onder leiding van Marc Gouswaart en de blazers onder leiding van Jos Jansen. Na de pauze kwam het geheel samen en werd een prachtig divers muzikaal programma gespeeld met elkaar, bestaande uit o.a. Roller Coaster van Danny Vera, La Isla Bonita van Madonna, de Poolstermars (gouden WMC-mars) en de afmars van de show (The Show Must Go On).

Met 17 gastmuzikanten verdeeld over alle secties kan gesproken worden van een geslaagde avond. Naast dat men een repetitieavond bij March & Showband Rheden heeft kunnen ervaren en van de sfeer heeft kunnen proeven, was het ook voor de eigen muzikanten een leuke ervaring door met zoveel muzikanten aan de slag te zijn geweest!

Een aantal meer geïnteresseerden konden uitgerekend niet op deze avond komen, maar zullen op een later moment alsnog aansluiten bij een repetitie. Heb jij deze “Open Repetitie” gemist? Laat dan vooral van je horen! Belangstellenden zijn namelijk altijd welkom te komen kijken en meedoen tijdens onze repetitie. Stuur een bericht naar info@march-showbandrheden.nl en dan hoor je wanneer en waar we je zullen ontvangen!

Pascal Melse
Voorzitter Airborne Taptoe Oosterbeek | March & Showband Rheden | Allround musicus (blaas- en slagwerk) | tambour-maître/instructie | Breed muzikaal verleden | Organisator (evenementen/projecten) | Bestuurder (vereniging/stichting) Korpsmuziek.nl: (live)-verslaggeving tijdens KNMO Concoursen en sinds 2009 in WMC-team Korpsmuziek.nl