Vrijdagochtend 07.00 uur vertrekt de dubbeldekker van Koninklijke Beuk richting het Zwitserse Luzern. Onderin alle bagage, uniformen en instrumenten, bovenin de muzikanten en begeleiding. Omdat bijna alle orkesten van de vereniging dit weekend een optreden op de agenda hebben staan gaat de Flora Band deze keer zonder materiaalwagen op pad. Na een korte tussenstop, om de mannen van de “Saint Andrews Pipe Band” op te halen en een reis van ruim 12 uur, komt de bus aan bij het hotel in Zwitserland waar de muzikanten overnachten. Zaterdag staat pas de eerste activiteit gepland dus een mooie kans om Luzern te ontdekken en een hapje te eten.

Na het ontbijt op zaterdagochtend begint het avontuur in Luzern dan echt. Op het programma staan diverse repetities. In de ochtend te beginnen met een individuele repetitie voor de aanwezige korpsen. Een eerste indruk van het podium en de zaal, lichten die ingeregeld worden en de laatste puntjes aanpassen in de show. In de middag volgt vervolgens een gezamenlijke finale repetitie en een doorloop van het hele programma in uniform. Het is even wennen voor een lege zaal maar het gevoel na afloop is goed. De Flora Band is klaar voor drie voorstelling tijdens “Tattoo on Stage”.

Na alle voorbereiding is het op zaterdagavond tijd voor de eerste voorstelling. De zaal zit vol en de verwachtingen zijn hooggespannen. Voordat de Flora Band opgaat wordt er nog even meegekeken met de Jong Flora Band, die op dat moment haar show opvoert tijdens de ‘Nationale Taptoe Jeugdmanifestatie’. De jongens en meiden laten een puik stukje show zien aan het publiek in Rotterdam en nu is het de beurt aan de mannen van de Flora Band hetzelfde te doen in Luzern. In een uitverkochte theater voert de Flora Band haar show ‘Britain’s Best’ uit met als speciale gasten de dansers van “Cirque-it”. Het publiek weet de show te waarderen, wat blijkt een lang applaus na afloop van het optreden.

Op zondagochtend en -middag volgen de overige twee voorstellingen. Net als op zaterdagavond zit de zaal tijdens beide voorstellingen vol en geniet het publiek van de aanwezige orkesten. Veel van de muzikanten maken dankbaar gebruik van de tijd tussen het eigen optreden en de finale om de overige optredens te bekijken op tv’s achter de schermen. Een grote variatie van orkesten en optredens komt voorbij waarbij het niveau hoog ligt. Het is dan ook een ware traktatie om de overige orkesten te zien en horen spelen en een groot compliment hier deel van uit te maken. Om de dag compleet te maken bereikt ook Zwitserland het mooie resultaat van de Jong Flora Band tijdens de jeugdmanifestatie in Ahoy. Met een score van 88.50 punten behaalde zij een 3e plaats. Helaas geen 1e prijs zoals vorig jaar maar wel een verbetering in punten!

Met een gevoel van trots vertrekt de Flora Band op zondagavond richting Rijnsburg. Trots op de geleverde prestatie in Luzern en trots op de jongens en meiden van de Jong Flora Band. De komende week gaan we genieten van de beelden welke zijn gemaakt tijdens de diverse optredens. Wil je ook meegenieten? Volg ons dan via Facebook, Twitter, Instagram of de website.