De Fanfare van het Korps Nationale Reserve was van 22 t/m 25 mei te gast bij de Internationale Militaire Taptoe in België. Deze stond dit jaar in vier steden in het teken van 100 jaar einde Eerste Wereldoorlog. De FKNR was in ‘goed gezelschap’. Naast de FKNR namen telkens de volgende orkesten deel:

KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL VAN DE GIDSEN – BELGIË
KONINKLIJK ESCORTE VAN DE FEDERALE POLITIE – BELGIË
MUZIEK VAN HET PANTSERWAPEN CAVALERIE VAN METZ – FRANKRIJK
KONINKLIJKE MUZIEKKAPEL VAN DE LUCHTMACHT – BELGIË

Op dinsdag 22 mei is de FKNR gestart in Namen (Namur). Vervolgens ging zij naar Aarlen (Arlon) en Sint Truiden en eindigde ze op vrijdag 25 mei in Oudenaarde.
De shows hadden door de wisselende omgevingen elke keer een ander tintje. Waar het orkest in Oudenaarde op een groot strak plein voor het prachtige oude stadhuis en in de zon stond, was dat in Aarlen op het hobbelige plein en met een dikke plens regen wel even anders. Maar niks stond de FKNR in de weg om overal de prachtige show “Heroes” ten tonele te brengen.

De show is een ode aan de veteraan en vertelt in korte tijd een oorlogsverhaal. Ze bestaat o.a. uit fragmenten met muziek van films waarin helden de hoofdrol hebben. Denk hierbij aan Batman, Ironman en de Gladiator. De opmars van de show is ‘The Champions’ van Major G.H. Willcox, arrangement Jeroen Geevers.

Het eerste deel van de ‘Heroes’ Show is met muziek uit de films ‘Where Eagles Dare’ en ‘The Great Escape’. Als stilstaand werk speelde de FKNR ‘Can You Dig It’ van Brian Tyler uit de film ‘Iron Man 3’ in een arrangement van Steven Walker.

Het tweede deel van de ‘Heroes’ Show werd gelopen op muziek uit de films ‘Gladiator’ en ‘Batman’. Bezinnen en herdenken deed de FKNR met het prachtige koraal ‘Eternal Father’, dat ook te horen is in de film ‘Crimson Tide’. En met de mars ‘Royal Salute’, een groet aan alle veteranen, van Richard Waterer werd het taptoeveld verlaten.

Vier dagen, vier steden, vier fantastische taptoes en elke keer weer een geweldig publiek!
Het publiek was laaiend enthousiast, zo ook de collega-orkesten! Op Facebook schreef een collega van het Franse orkest: “Ce fut un grand plaisir pour la Musique de l’Arme Blindée Cavalerie de partager ces 4 jours avec vous tous! Encore bravo pour vos magnifiques prestations et d’avoir été si courageux sous la pluie!” Prachtig toch?

Voor de FNKR is dit nog niet einde van het Belgische avontuur. In oktober keert zij terug voor de Internationale Taptoe van België met 5 shows in Oostende en Lommel.

www.FKNR.nl