Met de komst van de ambitieuze dirigent Peter Smits bij Show & Marchingband EVC Enschede eerder dit jaar werd hoog ingezet. In verband met de groeivisie van de vereniging, waarbij kwalitatieve groei boven kwantitatieve groei is gesteld, heeft de club samen met Smits als ultieme uitdaging de deelname aan het Wereld Muziek Concours (WMC) in 2021 als stip aan de horizon gezet.

De vereniging komt nu op mars-concoursen uit in de hoogste divisie en wist daarin vorig jaar nog een eerste prijs te behalen. Dat succes smaakte naar meer. De muzikanten van de vereniging zijn duidelijk toe aan het “next-level”.

Met dit WMC-project wordt de lat hoog gelegd. Er wordt qua inzet veel verwacht van de muzikanten. De ambitie van de vereniging heeft gelukkig niet gezorgd voor een shake-out in het ledenbestand, hoewel een aantal leden om mentale- en/of fysieke redenen helaas wel een stapje terug moeten doen. Aanvulling van muzikanten op projectbasis is welkom.

Vanaf 20 oktober 2019 starten de voorbereidingen op het WMC met een Open Repetitie onder leiding van gastdirigent Rudy Böhmer. Tijdens deze Open Repetitie komt onder andere het concourswerk “Croydon Citadel” voor het eerst op de lessenaar.

De Open Repetitie is niet alleen toegankelijk voor mensen die willen komen kijken en luisteren. Iedereen die een instrument heeft en op minimaal HaFaBra B-niveau een partijtje mee kan spelen, mag zelf deelnemen aan deze repetitiedag. Op deze repetitiedag worden in het verenigingsgebouw “De Twekkelerpoort” aan de Lambertus Buddestraat 1-3 te Enschede vanaf 10.00 uur tot 15.00 uur meerdere werken ingestudeerd. Deze worden tot slot van het repetitieprogramma onder leiding van Rudy Böhmer en Peter Smits om 16.00 uur in concertvorm ten gehore gebracht aan het aanwezige publiek. Kijken, luisteren en deelnemen aan de Open Repetitie is gratis. Opgeven voor deelname kan tot 1 oktober 2019 via https://eventix.shop/jwuqz7um.