Zoals iedereen ondertussen wel weet gaat het NJF in Vlissingen voor jeugdkorpsen dit jaar niet door. Dit betreuren wij als Dutch Music Games (DMG) ten zeerste. Zoals iedereen zal begrijpen is de stelling heel duidelijk: wie de jeugd heeft, die heeft de toekomst. Daarom hebben wij als DMG-bestuur de koppen bij elkaar gestoken en zijn we allemaal bezorgd hoe het in de toekomst met de korpsmuziek zal gaan voor de jeugd, maar ook de seniorkorpsen uiteraard.

Wij willen graag met name nog dit jaar voor de jeugd een plek bieden waar ze hun show kunnen presenteren voor een groot publiek. Hiervoor hebben wij dit jaar wederom de Open Class in het leven geroepen die er is voor zowel de jeugdkorpsen (t/m 16 jaar) en seniorkorpsen. Op 24 juni hebben we daarvoor een hele mooie accommodatie in Huizen beschikbaar, heerlijk centraal gelegen in Nederland, dus voor de meesten makkelijk te bereiken.

Op deze dag staan er in Huizen al wedstrijden gepland in het kader van de Dutch Music Games dus het publiek zal er massaal aanwezig zijn om uw korps te aanschouwen. Ook is er de mogelijkheid om na deelname in Huizen, automatisch mee te doen aan het NK Open Class wat gehouden zal worden op 9 september in het Riwal Stadion in Dordrecht.

Het is tevens de ideale gelegenheid, om uw jeugdkorps voor te bereiden op de eventuele deelname aan het WMC of andere gelegenheden, of een keer te kijken hoe ze ervoor staan. Ze zullen die dag beoordeeld worden door een deskundig opgeleide internationale jury. Dit kan op verschillende niveaus. Wij hebben voor u een document gemaakt waarin duidelijk vermeld staat uit welke niveaus de Open Class bestaat en duidelijk omschreven hoe u aan een puntentotaal komt wat door de jury toegekend wordt. Wilt u in het bezit komen van deze documentatie schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Inschrijven kunt u op www.dutchmusicgames.nl/deelnemen/ Eerste jaar deelname is inschrijven gratis. Meer informatie kunt u vinden op onze website www.dutchmusicgames.nl Hier staan ook de data van de dagen dat er wedstrijden zijn en meer info over het reglement. U kunt er bij ons gegarandeerd vanuit gaan dat in de toekomst de wedstrijddagen, voor jeugd en senioren, in de laatste weekenden van mei en juni en het NK in september jaarlijks terugkeren.

In deze berichtgeving ligt nu uiteraard het accent op jeugd, maar een seniorenkorps is natuurlijk nog steeds van harte welkom om mee te doen in de Open Class. Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij kijken ernaar uit u dit jaar nog te mogen verwelkomen op 24 juni in Huizen.

Dutch Music Games