Sinds Forum Hadriani tijdens het jaarconcert van 30 maart jl. volledig in het nieuw is gestoken, heeft de Drumfanfare van deze muziekvereniging ook de nieuwe show The Legacy of Music mogen presenteren. De première vond plaats tijdens de taptoe in Noordwijk op 13 april jl. En hier stopt de ontwikkeling niet. Het repertoire is dermate verfrist en verbreed, dat een nieuwe naam niet kan ontbreken.

Vanaf heden zal de Drumfanfare de straat op gaan als Show- & Marchingband Forum Hadriani. Hiermee zet de vereniging een volgende stap in het vernieuwingsproces. Fred van Hooydonk, voorzitter: “De term Drumfanfare is een naam die we niet veel meer tegenkomen. “Show- & Marchingband” spreekt het publiek veel meer aan. Ook buiten de landsgrenzen ben je als Show- & Marchingband sneller te herkennen dan als Drumfanfare.”

Show 2019: The Legacy of Music

De nieuwe show bevat vele muzikale pareltjes zoals het opzwepende “O Fortuna” uit de “Carmina Burana” en “The Windmills of your Mind”. Maar ook het indrukwekkende “Pulstar” kan in deze show niet ontbreken. Na “Tapestry of Nations”, bekend van gelijknamige parade in Walt Disney World, eindigt de show met de bekende klanken uit “The Lonely Shepherd”. De muziek is speciaal voor Forum Hadriani gearrangeerd door niemand minder dan Rob Balfoort, o.a. bekend als muzikaal leider van Adest Musica uit Sassenheim. De choreografie is in handen van Ronald Krassenburg.