This is the end of the show … Na 64 jaar samen muziek maken was het nu onvermijdelijk en is met pijn in het hart een gezamenlijk besluit genomen: Drumfanfare Beatrix stopt!

Nog één keer lopen ze door Dongense straten: Zaterdag 7 september tijdens hun (tevens laatste) muziekweekend. Na nog twee buitenlandse optredens (8 september in Loenhout, België en 28 september in Büren, Duitsland) valt definitief het doek voor de slagwerkers, blazers en majorettes van de drumfanfare.

Doordat er te weinig aanwas is van nieuwe leden, kan de vereniging met zo weinig leden geen muziekkorps meer op straat zetten. “We zijn te kwetsbaar. Als er twee of drie leden niet bij een optreden aanwezig kunnen zijn kan de drumfanfare geen kwaliteit leveren zoals we gewend zijn en moeten dan het optreden cancelen.”

Ondanks dat de vraag naar een marcherend muziekkorps nog groot is, en een muziekkorps bij evenementen goed gewaardeerd wordt door het publiek, blijkt toch het animo van zowel jeugdleden als ouderen die hun muziekhobby op deze wijze willen uitvoeren, minder te worden. Vorig jaar is nog geprobeerd om middels een “projectkorps” de drumfanfare nieuw leven in te blazen maar dit idee leverde helaas toch niet het gewenste resultaat.

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen mei  is de gezamenlijke beslissing genomen en een interim (slot)bestuur gevormd dat belast is met de laatste afhandelingen. In een extra ALV in september zal dit bestuur hun bevindingen en ideeën voorstellen aan alle leden. Daarna kan het “slotakkoord” in gang gezet gaan worden.

Één van die ideeën is om een avond te organiseren waarin we als drumfanfare nog voor de laatste keer samen spelen. Ook projectleden, die afgelopen jaar sommige optredens al ondersteund hebben, zijn al benaderd om die avond mee te spelen. Deze avond zal tegen die tijd veel aandacht krijgen in de sociale media zodat alle ex-leden en mensen, die Drumfanfare Beatrix door de jaren heen een warm hart toe droegen, deze avond kunnen komen bezoeken.

“Graag zien we veel Dongense mensen tijdens onze laatste rondwandeling op 7 september!”