Zaterdag 20 juni wordt in Stiens het jaarlijkse Jeugdfestival georganiseerd. Samen muziek maken en van elkaar leren is vanaf het eerste Jeugdfestival al het devies. Ook voor deze editie zijn er vast weer jeugdgroepen die naar Stiens komen maar het aantal wordt minder en minder. Net zoals andere wedstrijd organisaties ziet ook Stiens het aantal groepen helaas afnemen. Toch zit de organisatie niet bij de pakken neer, en gaat het festival gewoon door met de deelnemers die wél aanwezig zijn, met toevoeging..

Wanneer er voldoende deelnemers zijn houden we een wedstrijd, na de wedstrijd en bekendmaking van de uitslagen is er een korte pauze en zal de rest van de dag worden besteed aan clinics en workshops. “Niets doen is geen optie” aldus Hendrik Buwalda, SMP voorzitter van de OMF, de Friese muziekbond. De OMF staat achter dit soort initiatieven en dat vraagt soms ook om flexibiliteit. Het is mooi dat de organisatie de handdoek niet in de ring gooit maar meedenkt en met oplossingen komt. We kunnen de jeugd ook individueel of in kleine groepjes wat aanbieden. Samen muziek maken is het uitgangspunt en dus zetten we de juryleden graag in als instructeurs.

Aanmelden kan nu, ook al ben je alleen of met een klein groepje. Iedereen is welkom, zolang je wel een instrument meeneemt.

Mail: jeugdfestival@takostu.nl om mee te doen.

Tot ziens in stiens