Home Showkorpsen De Bazuin op de velden met de nieuwe show L’Or-igine

De Bazuin op de velden met de nieuwe show L’Or-igine

227
0

Chr. Showkorps De Bazuin uit Leerdam is vanaf Koningsdag 2017 op de taptoevelden te vinden met een gloednieuwe show. Het korps keert met deze show terug naar haar muzikale basis. Een aantal jaar heeft het korps een muzikaal uitstapje gemaakt met shows die de grenzen van de muzikale mogelijkheden van de kenmerkende jachthoorns opzocht.

In de nieuwe show L’Or-igine, gearrangeerd door de muzikaal leider Marcus Kerpershoek, gaan we weer terug naar de traditionele jachthoornmuziek, waarbij de sound van de jachthoorn de boventoon voert. Slagwerk- en exercitie-instructeur Corné Pas tekent voor de choreografie van de show.

De première van de nieuwe show was op Koningsdag tijdens de Bandshow in Dordrecht. De dag er na, vrijdag 28 april, is de show te zien tijdens Taptoe Elburg en op Bevrijdingsdag 5 mei tijdens Taptoe Sliedrecht.

Mede door de overkomst van jeugdleden en aanwas van buiten is het korps op alle linies weer op sterkte. Maar nieuwe leden zijn altijd welkom. Belangstellenden zonder veel muzikale ervaring worden in de eigen muziekopleiding van De Bazuin opgeleid. Deze opleiding die sinds begin 2014 functioneert, staat inmiddels garant voor leerlingen tot en met niveau C.

Naast het instuderen van de nieuwe show is het Showkorps van De Bazuin ook druk met de voorbereidingen in aanloop naar het Wereld Muziek Concours. Het optreden in de mars wedstrijden in de First Division staat gepland in het laatste weekend op zaterdag 29 juli.