Onlangs mocht ik getuige zijn van een heerlijk concert van MSR onder leiding van Jos Jansen. Eindelijk was het weer mogelijk om een concert avond te mogen geven na 2 jaren Corona. Programma bestond uit 2 delen Jos en de crazy Trombones en een concert van de band. De hele middag was er door Jos een workshop gegeven in Theothorne te Dieren met een groep van 26 trombonisten. Een 9 tal werken stonden op het programma al dan niet samen met de band die het trombone choir begeleide met als afsluiting het inmiddels befaamde arrangement van Jos Tulpen uit Amsterdam.

Na de pauze was het de beurt aan de band zelf om zich van zijn beste kant te laten horen. Met beelden van het gouden optreden op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade afgelopen zomer werd de gouden mars gespeeld als opening na de pauze. Roller Coaster van Danny Vera was 2e stuk en fraai uitgevoerd, het klonk erg mooi en beheerst in deze concertzaal en was muis stil in het publiek die met aandacht zat luisteren.

Ook is er dit jaar gewerkt aan een nieuwe show “The show must go on” een ode aan artiesten die niet meer onder ons zijn in een arrangement van Rene Leckie, op de lessenaar gelegd en uitgevoerd. The Pacific een mooi gedragen stuk eigenlijk bedoeld als inspeel stuk was een mooie afwisseling. Dan is het tijd voor een polka en wat gezelligheid Prager Madel, Wat het publiek wist te waarderen. La Isla Bonita en MSR USA was de afsluiting van een mooi concert.

Tot slot werd er aandacht besteed aan 2 leden die vandaag afscheid namen als Spelend lid. Na 56 jaar hebben Rita Oosterwegel en Lia de Vries een punt gezet achter het marcherend musiceren. En als blijk van waardering werd ook bassist Peter Oosterwegel nog in het zonnetje gezet vanwege 50 jaar trouwe dienst aan de vereniging en benoemd tot lid van verdienste.

Als toegift speelde de band nog You’ll never walk alone wat opgezweept werd door dirigent Jos Jansen en uiteindelijk de gehele zaal uit volle borst meezong.

Een perfect afsluiter van dit mooie concert.  Chapeau !!!

John van Alebeek
Foto;s : Wouter Rijnbende