Op zaterdag 30 maart 2019 is het tijd voor de opening van het muzikale jaar van Chr. Muziekvereniging De Bazuin. Vanaf 19.30 uur presenteren de verschillende onderdelen van De Bazuin zich op het podium van Partycentrum Het Dak, Tiendweg 9a in Leerdam. De Egerländerkapel ‘De Lingemuzikanten’ zal een gastoptreden verzorgen.

De jongste leerlingen van de vereniging laten zien en horen wat ze de afgelopen maanden hebben geleerd op trompet, dwarsfluit en slagwerk. Direct aansluitend zal jeugdorkest Jong Bazuin hun repertoire ten gehore brengen. Beide groepen staan o.l.v. Marcus Kerpershoek.

Er is ook nog even aandacht voor het bij De Bazuin succesvolle MusicKids programma. Hierbij kunnen kinderen vanaf 7 jaar tijdens een aantal maanden op een laagdrempelige manier kennismaken met alle instrumenten van de vereniging en hoe het is om samen muziek te maken.

Het Showkorps staat sinds het najaar van 2018 onder leiding van haar nieuwe dirigent Peter Smits. Voor Peter, die zijn sporen ruim heeft verdiend in de muziekwereld, zijn de jachthoorns, zoals die bij De Bazuin nog worden gebruikt, niet onbekend. Zijn vader schreef er veel muziek voor en zelf staat hij al enige tijd als dirigent voor Jachthoornkorps Showband Urk. Samen met slagwerkinstructeur Corné Pas is hij verantwoordelijk voor de muzikale leiding van het Showkorps. Tijdens het concert zullen de leden naast enkele marsen ook de complete show, waarmee zij dit seizoen optreden, ten gehore brengen.

Wie naast de muziek van De Bazuin, ook nog van polka’s, walsen en marsen houdt, moet zeker naar de Egerländerkapel ‘De Lingemuzikanten’ komen luisteren. Zij verzorgen deze avond een gastoptreden. De Lingemuzikanten hebben zich ten doel gesteld Egerländer muziek actief in de regio te promoten, om daarmee deze gezellige en sfeervolle muziek weer onder de mensen te brengen. Een optreden tijdens het concert van De Bazuin past daar prima in.

De zaal gaat open om 19.00 uur en de toegang is gratis.