In 2017 viert Con Spirito haar 50 jarig jubileum en er werden al vele herinneringen opgehaald en gedeeld. Deze herinneringen hadden leden en oud-leden vaak nog helder voor geest en konden daardoor met iedereen worden gedeeld. Helaas wordt het ophalen van herinneringen voor 1 op de 10 mensen boven de 65 steeds moeilijker. Con Spirito heeft dit dan ook als thema gekozen voor het nieuwe Winds programma.

“Lost memories” is de show die Con Spirito in 2018 brengt. Hiermee willen ze aandacht vragen voor dementie, omdat dementie de belangrijkste doodsoorzaak in Nederland is. In 2015 waren er maar liefst 14.000 sterfgevallen. In “Lost Memories” richten ze zich met name op Alzheimer, één van de meest voorkomende vormen van dementie. Ze zullen het proces van Alzheimer belichten en de verschillende fasen laten zien en horen.

Con Spirito vraagt aandacht voor dementie door het nieuwe programma “Lost Memories”, maar ook zal de vereniging helpen bij allerlei activiteiten gerelateerd aan dementie, juist omdat het zoveel mensen treft en een ieder in de samenleving er van dichtbij of meer op afstand mee te maken krijgt.

Con Spirito heeft de afgelopen 2 jaar al deelgenomen aan de CGN competitie, maar het is voor het eerst dat Con Spirito het programma zowel muzikaal als visueel in eigen beheer heeft geschreven. Ze hopen daardoor het programma nog beter te kunnen ontwikkelen en geheel eigen kunnen maken.

De gehele maand oktober heeft Con Spirito op woensdagavond van 19:30 tot 22:00 uur open repetities in de Triangel aan de Vegelinsweg te Joure. Tijdens deze repetities kun je kennis maken met de vereniging en vertellen we je graag meer!