Phila Slag & Vlag is een prachtig en succesvol initiatief van CGN. In korte tijd zijn al tien verenigingen geholpen om groepen op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. CGN wil deze groepen graag een podium blijven bieden, in 2021 en ook daarna. Via Handicap.nl gaat CGN daarom collecteren. Niet van deur naar deur, maar online. Je kunt via deze link onze digitale collectebus helpen vullen.

We weten nog niet wat er allemaal nog aan maatregelen gaat komen vanuit de overheid dus we weten nog helemaal niet hoe het CGN-seizoen 2021 eruit gaat zien. We hopen natuurlijk op een zo normaal mogelijk seizoen, maar daar is op dit moment nog weinig over te zeggen. In diezelfde onzekerheid zitten ook de verenigingen waar we met Phila Slag & Vlag groepen zijn begonnen of zouden beginnen. Wie herinnert zich niet die geweldige optredens op de CGN Championships de afgelopen twee jaren?

CGN is initiator van het project Phila Slag & Vlag. Samen met onze projectpartners Stichting Philadelphia Zorg en Handicap.nl gaan we ons de komende jaren inzetten om mensen met een verstandelijke beperking heerlijk muziek te laten maken of te laten dansen bij een lokale muziek- en/of dansvereniging. Dit kan een showband, marchingband, drumband, harmonie, fanfare, blaaskapel, brassband, een colorguardgroep zijn of een twirlteam maar ook een dansgroep. Op deze manier dragen we als CGN ons maatschappelijke steentje bij. Iedereen heeft kunnen zien wat voor plezier deze mensen hebben als ze kunnen spelen voor het CGN publiek en wat dat ons deed toen we er getuige van waren.

Inmiddels heeft het project bij 10 verenigingen geholpen een groep op te zetten voor mensen met een verstandelijke beperking. We willen dit de komende twee jaar naar 30 brengen. Dit is geweldig maar het is natuurlijk ook de bedoeling dat deze groepen zichtbaar zijn voor publiek. We willen die groepen natuurlijk een podium bieden op CGN-evenementen. Op onze CGN Championships zal er altijd een groep te zien zijn maar we willen ook deze groepen een eigen evenement geven binnen CGN. Daar doen natuurlijk ook de gewone groepen aan mee maar het evenement zal de aandacht vooral op de Phila Slag & Vlag groepen hebben. Natuurlijk speelt hier ook de maatregelen rond Corona een rol. Wij denken echter we ook via online evenementen met deze groep mensen hele mooie dingen kunnen doen.

Om dit te verwezenlijken is natuurlijk geld nodig. CGN betaalt dit allemaal uit de inkomsten van de evenementen. In de huidige omstandigheden wordt dit een enorme uitdaging. CGN sluit zich daarom aan bij de collecte van Handicap.nl om op deze manier geld in te zamelen zodat we de Phila Slag & Vlag groepen ook een mooie plek binnen het CGN kunnen geven en dat verdienen ze.

Klik op deze link en doneer 

Iedere bijdrage, klein of groot, is welkom. CGN krijgt 50% van de opbrengsten om mooie momenten te creëren voor de Phila Slag & Vlag groepen. Mogen wij op je steun rekenen? EN…..deel dit bericht gerust ook onder je eigen netwerk, graag zelfs.