Showband Marum organiseert op donderdag 27 juli een uitzwaairepetitie, omdat ze komende zondag meedoen aan het WMC. Ook de burgemeester van Marum is daarbij aanwezig. Samen met supporters, familieleden en andere belangstellenden zwaait hij de jonge groep uit voor hun deelname aan het WMC in Kerkrade.

Nauwelijks twee weken geleden werd Showband Marum tweede tijdens de Open European Championships in het Duitse Rastede. Aan de hand van de feedback van de jury aldaar heeft de Showband  haar programma met de naam ‘WILD!’ nog verder geoptimaliseerd.

WILD! vertelt het waargebeurde verhaal van de jonge Cheryl Strayed, die na een aantal heftige gebeurtenissen in haar leven impulsief besluit de Pacific Crest Trail te gaan lopen. Een wandeltocht van meer dan 1600 kilometer. Zonder voorbereiding start ze aan de tocht, die niet zonder slag of stoot verloopt. Dat verhaal wordt muzikaal en visueel uitgebeeld door de groep van ongeveer 35 guards en muzikanten.

Secretaris Anne-Lies Nienhuis vertelt: “Zondag 30 juli aanstaande mogen we WILD! laten zien op het Wereld Muziek Concours, dat wordt gezien als de Olympische Spelen voor muzikanten, met deelnemers uit diverse Europese landen, maar ook uit bijvoorbeeld Indonesië, Candada, Taiwan en Japan. In een met meer dan 15.000 bezoekers volgepakt Parkstad Limburg Stadion, thuisbasis van Roda JC,  gaan we ons uiterste best doen om onze beste show te laten zien en om met een mooi resultaat weer terug te keren naar Marum!”

Marum repeteert deze week elke avond en zal ook in Epen, waar het dit weekend verblijft, nog flink oefenen. Voordat de leden, begeleiding en meer dan 70 supporters van de Showband vertrekken naar Kerkrade organiseert de vereniging op donderdag 27 juli een uitzwaairepetitie op het Evenemententerrein in Marum, naast Sportpark De Holten.

Iedereen is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 20:00 uur is er openbare repetitie. Vanaf 20:30 uur start het programma, waarbij ook de Intension Kids een optreden zullen verzorgen, gevolgd door twee uitvoeringen van ‘WILD!’.