Na de zeer geslaagde editie van de Bevrijdingstaptoe Zeist 2017, heeft het bestuur van Stichting Muziekstad Zeist besloten om deze op zaterdag 5 mei 2018 opnieuw te laten plaatsvinden.

Er waren veel positieve reacties op de Taptoe 2017. Hierop kwam vanuit publiek en organisaties de vraag om de Taptoe in 2018 nogmaals te organiseren. Het bestuur heeft hier positief op gereageerd. Wederom zal de samenwerking worden gezocht met de Stichting 4 en 5 mei Comité Zeist.

De Bevrijdingstaptoe zal opnieuw plaatsvinden op een fraai uitgelicht voorplein van Slot Zeist op zaterdag 5 mei 2018 vanaf 20.30 uur. De toegang is ook bij deze editie gratis.

Het programma zal zeer afwisselend en kleurrijk zijn, met een grote variatie in stijlen muziek en show. De meeste korpsen zullen voor de eerste keer in Zeist optreden.

Alle korpsen zijn eerste prijswinnaars van het Wereld Muziekconcours 2017 in Kerkrade, inclusief WMC kampioen van de showwedstrijden, het Pasveerkorps uit Leeuwarden. Deelnemers zijn:

-Show- & Marchingband Maastrichtse Verkennersband”
-Kamper Trompetter Korps
-Marchingband Exempel Empel
-Pasveerkorps Leeuwarden
-Bicycle Showband Crescendo Opende

De korpsen geven eerst hun wervelende individuele shows en treden daarna gezamenlijk op in een mooie Finale. Vanaf 20.00 uur marcheren de Bands vanaf Hotel Figi naar het Slot.

Vanaf 15.00 uur treedt het Kamper Trompetterkorps al op in het centrum van Zeist. Zie voor meer informatie: www.muziekstadzeist.nl