Eind vorig jaar heeft de Vereniging Beatrix Korpsen uit Hilversum bekend gemaakt dat ze zich ging bezinnen op haar toekomst en zich op dat moment terugtrok uit de zomercompetitie van DCN en DCE. De vereniging zou zich de tijd gunnen om naar haar Visie, Missie en Strategie te kijken met als doel de vereniging continuïteit te bieden tot in lengte van jaren. Een bekende spreuk zegt dat “als je blijft doen zoals je de dingen deed, je geen andere uitkomsten moest verwachten” en dat heeft het bestuur goed onthouden.

De afgelopen week heeft Beatrix’ steeds meer nieuws naar buiten gebracht over de komende periode en vandaag kondigt de vereniging aan dat naast een zomerprogramma ook nog met vier groepen in de CGN Wintercompetitie uitkomt. Alfred Middendorp, voorzitter, vindt het belangrijk om weer veel energie los te maken binnen de vereniging. Natuurlijk hebben we kritisch gekeken naar de haalbaarheid van de diverse plannen maar we hebben als bestuur ervoor gekozen om gewoon in te zetten op een grote ambitie. We willen alle onderdelen van de vereniging een mogelijkheid bieden om zich weer te laten zien en horen op het veld en dan moet je gewoon naar buiten treden en niet jezelf terugtrekken in een gebouw. Dan wordt je misschien wel het best bewaarde geheim van de wereld, maar de kans dat je het gebouw nooit uitkomt, is ook groot. Dus komen we deze winter uit met de volgende groepen:
 Beatrix’ Indoor Winds
 Jong Beatrix’ Indoor Winds
 Beatrix’ Winterguard
 Beatrix’ Indoor Percussion

Afgelopen zaterdag is een grote groep ouders, vrijwilligers, oud-leden, staff en leden van Beatrix’ en Jong Beatrix’ bijgepraat door het bestuur over de nieuwe Missie, Visie en Strategie en daar was een grote waardering voor. Veel positieve geluiden ook voor de ambitie die ervan af spatte. De komende weken wordt er steeds meer bekend gemaakt over alle ontwikkelingen bij Beatrix’ Hilversum.