Er is misschien wel niets zo mooi als musiceren of dansen. En dat geldt ook zeker voor de leden van Advendo Slag & Vlag. Deze bijzondere club bestaat uit mensen met een (verstandelijke) beperking. Proud on Stage vindt het fantastisch om Slag en Vlag een mooi podium te geven tijdens de derde editie van ons evenement. We kunnen niet wachten op hun ongetwijfeld enthousiaste show. Want waar Slag en Vlag ook komt: het publiek staat op de banken!

Inclusie bij muziekverenigingen is nog maar zeer beperkt aanwezig. Ja, er zijn aparte muziekgroepen voor mensen met een verstandelijke beperking. Ja, er zijn projecten bij muziekverenigingen waar ze werken met mensen met een verstandelijke beperking. Maar, er zijn nog maar weinig muziekverenigingen waar mensen met een verstandelijke beperking lid kunnen worden en muziek kunnen maken op een manier die bij hen past. Aangepast sporten, zoals bijvoorbeeld G-voetbal, is al redelijk ingeburgerd en grote sportbonden zoals KNVB maken daar ook serieus werk van. Bij muziekverenigingen en -bonden hangt die vlag er nog heel anders bij.

Philadelphia Zorg en Color Guard Nederland hebben zich ten doel gesteld daar een positieve bijdrage aan te leveren. Ze koppelen muziekverenigingen en zorginstellingen aan elkaar. Soms op initiatief van de muziekvereniging, soms op initiatief van een zorginstelling en soms op initiatief van de coördinator. In Sneek is er al een zeer succesvol project van de grond getild.

Slag & Vlag, muziek en dans voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Steeds meer verenigingen, waaronder ook Takostu Stiens en Concordia Zevenhuizen, zien het als hun maatschappelijke verantwoordelijkheid deze handschoen op te pakken. Muziekverenigingen spelen immers al jaren een vergelijkbare rol op het gebied van (muziek-)educatie voor jeugd, jongeren en volwassenen. Het is voor zorginstellingen zoals Philadelphia een prachtige kans om in verbinding te blijven met lokale maatschappelijke organisaties zoals muziekverenigingen. En, natuurlijk worden ook mensen met een beperking die niet aan een instelling verbonden zijn en thuiswonend zijn, worden van harte uitgenodigd om mee te komen doen! Wil hier meer van weten? Neem dan contact op met Jelle Roeper, coördinator Slag & Vlag. Of vraag de muziekvereniging bij jou in de buurt of ze aan inclusie doen.

Tijdens Proud on Stage heeft Advendo Slag & Vlag een prachtige plek in ons programma. Dat mag je niet missen. Klik hier voor de kaartverkoop! en check de hele line-up!