Adest Brass schittert sinds vorig jaar regelmatig aan het einde van de voorstelling “Nu” van Claudia de Breij.  Claudia zocht voor haar try-out in Leiden in 2018 een orkest om mee te doen. Marcus Kerpershoek, de dirigent van Adest Brass, kent Jeffry Heynemans die bij Claudia achter de schermen werkt. De klik was er direct en daardoor is Adest Brass regelmatig te gast in haar voorstelling.

Vanaf 2018 al in diverse theaters opgetreden
In 2018 stond Adest Brass voor het eerst op het podium van De Leidsche Schouwburg en daarna ook in De Haarlemse Stadsschouwburg, De Meerse in Hoofddorp, het DeLaMar Theater in Amsterdam en tot slot Koninklijk Theater Carré. De twee voorstellingen in Carré waren snel waren uitverkocht, uiteindelijk werden nog vier avonden toegevoegd waardoor Adest Brass zes avonden achter elkaar in Carré stond.

De voorstelling
Claudia`s voorstelling gaat over dat ze op zich vrolijk is maar af en toe ook een beetje bang. Dat er oorlog komt en je dan moet schuilen. Je kunt erover zingen maar je kunt er ook iets aan doen. Ga je de golven van de geschiedenis te lijf zoals Willem van Oranje, Mahatma Ghandi of toch als Piet van de lokale fanfare uit het dorp van haar jeugd?

Het feit dat de fanfare aan het eind van haar voorstelling echt op het podium komt wordt enthousiast ontvangen.