Toen fanfare Crescendo in 1960 transformeerde van een zittende fanfare naar een marcherend muziekkorps kwamen er veel optredens in Nederland. In 1969 volgde het eerste buitenlandse optreden in België. Eenmaal als fietsend muziekkorps heeft de club vele landen hieraan toegevoegd in Europa maar ook in Azië. Dit jaar zal Crescendo hier een derde continent aan toevoegen, namelijk Noord-Amerika.

Met trots kondigen we dan ook aan dat Bicycle Showband Crescendo in mei naar Amerika mag afreizen! Het zal het 23ste land zijn wat de club gaat bezoeken.

Het zal een hele unieke reis worden, omdat de connecties met het organiserend comité enorm warm zijn voor Crescendo. Dit betreffen namelijk leden van de familie Baron. Hun voorvader Jeen Baron was namelijk de eerste dirigent van Crescendo. Hij is in 1948 geëmigreerd van Opende naar Amerika. De banden tussen de familie en de club zijn dusdanig dat het clubgebouw het BaronTheater in Opende zelfs naar ze is vernoemd. De muziekvereniging bevat zelfs nog bloedverwanten van de familie Baron.

Jarenlang is er gesproken om de club naar Amerika te halen en dit jaar zal het daadwerkelijk gebeuren. Crescendo zal afreizen naar Holland, Michigan in Amerika en zal hier optreden bij het Tulip time festival. Een festival waar het typisch Hollandse korps goed bij past. Het korps stond dan ook jarenlang op het verlanglijstje van de organisatie.

“Het Tulip time festival wordt jaarlijks georganiseerd rond het thema de tulp. Het bestaat sinds 1929 en is uitgegroeid tot het grootste tulpenevenement van de Verenigde Staten. Tegenwoordig wordt het festijn in de tweede week van mei gehouden, en duurt het acht dagen dat bol staat van activiteiten, optredens en bezienswaardigheden. Tijdens het evenement schrobben elke dag leerlingen van de plaatselijke scholen de straat en dansen ze een traditionele klompendans. Met de tulpen in bloei worden er parades georganiseerd en concerten gegeven in de stad. Bezoekers kunnen langs de Nederlandse markt en zijn er vuurwerkshows.”

Met een bijna voltallige club zal Bicycle Showband Crescendo van 10 tot 16 mei vijf dagen deelnemen aan het evenement. Hier zullen zes shows verzorgd worden en er zal deelgenomen worden aan twee grote parades dwars door de stad heen.

De organisatie heeft het nieuws in Amerika al gedeeld en tv-zender Fox nieuws klopte gelijk aan. Lees hier het FOX bericht.

Uiteraard zullen we jullie in aanloop er naartoe en tijdens de reis op de hoogte houden van dit zeer bijzondere avontuur.