Bassist Koos Hoogervorst maakt zich op voor zijn 12e WMC deelname

Op zondag 30 juli, de slotdag, zal Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim deelnemen aan het onderdeel mars en show van het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Misschien klinkt het wel bekend in de oren als ik begin over ‘Koos Hoogervorst (bassist) – ook wel Bassie 4 genoemd – die zijn 10e WMC Kerkrade heeft gelopen’. Dit was echter in 2009. Zijn motto luidde toen: “Na tien deelnames, houd ik het écht voor gezien”. Waarna hij al snel begon te zeggen: “maar… de 11e gaat vanzelf”. En inderdaad. Dit alles voor zijn cluppie liep hij de 11e keer de mars mee in 2013. Zo trots als dat wij (vrouw, kinderen en (schoon)ouders van Koos) waren, keken wij alweer uit naar het nieuwe avontuur. Het WMC van 2017. Het zal toch niet zo zijn, dat hij ook deze gaat meelopen?

Het moment waarop de deelname dag van Adest Musica bekend werd, de slotdag, ditmaal op zondag 30 juli. “De verjaardag van mijn vrouw”, riep Koos trots. Het denken ging bij Koos weer verder of hij het wel moest doen. Sylvia (zijn vrouw) gaf al vrij snel aan dat zij er geen problemen mee zou hebben en al klaar zat. “Als dan ook nog het vaandel mee naar huis gaat dan ben ik meer dan tevreden”, zei ze grappig.

Koos gaf wel aan: “Op 12 rijmt niks. Zodra jullie iets hebben gevonden zal ik daar misschien wel een overweging in gaan maken. Alles voor mijn club”. Wij waren aan het brainstormen maar konden niets bedenken. Al snel kwam Adest Musica zelf met een aanbod richting Koos en wilde hem er weer graag bij hebben. Hij moest hier nog wel goed over na denken en daar is zeker een tijd overheen gegaan voordat hij zijn besluit had genomen. Toen werd de vraag bij ons neergelegd, met de grap of wij al iets bedacht hadden op de 12e keer en ik zei volmondig JA! “1, 2, Koos doet nog één keer mee”. Hij begon te lachen en zei vol trots met een kleine hoop in zijn ogen: “Waag het niet om weer iets te regelen met een interview of iets”.

En dan zit ik nu hier, achter mijn laptop, vol trots en een lichte emotie in mijn ogen te schrijven hoe trots ik eigenlijk op mijn vader ben. Mijn vader zijn 12e deelname aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade! Klaarstomen voor die beruchte laatste wedstrijddag waar hij samen met zijn club Adest Musica uit Sassenheim echt voor de allerlaatste keer een WMC (mars)optreden zal gaan neerzetten.

Begrijp mij niet verkeerd, we willen hier geen eer aan behalen, of laten zien wie hier beter is of hoe vaak dit wel niet kan voorkomen een WMC meelopen. Puur uit trots op mijn vader dat ik dit graag met jullie wil delen.

Kelly Hoogervorst

 

1 reactie