Het duurt nog maar een kleine maand en dan is het echt zover: de Jubileum Taptoe Katwijk op zaterdag 29 juni 2019 op Sportpark De Krom. Eén van de hoogtepunten in het feestelijke jaar voor de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk, die haar 65e verjaardag opluistert met een Taptoe die zijn weerga niet kent. Speciaal voor alle taptoeliefhebbers uit het hele land is er een bijzonder Toeristisch Dug-Out Arrangement samengesteld waarin je de Taptoe koppelt aan een dagje Katwijk met heel veel extra’s.

Alderik van Duijn, bandmanager van DVS, is graag bereid om een inkijkje te geven in de laatste voorbereidingen richting het grote feest. Eerst de deelnemers. Naast de drie orkesten van DVS, de Marchingband, de Junioren en DVS on Stage zijn dat K&G uit Leiden, Adest Musica uit Sassenheim en Flora Band uit Rijnsburg. Allemaal vergezeld door hun bekende jeugdorkesten. Van Duijn: “De eerste taptoes van het nieuwe seizoen zijn achter de rug en alle toporkesten maken een geweldige indruk. In Voorhout maakten we kennis met de nieuwe show van Adest Musica ‘Stairway to Heaven’ die zeer goed werd ontvangen en we zagen ook dat de Flora Band nog steeds veel indruk maakt met hun show ‘Britain’s Best’. Op dezelfde avond in Den Bosch boekte K&G een groot succes met hun nieuwe Rockshow ‘Rock Solid’ en werd de première van onze eigen show ‘The Western Trail’ door het publiek op een geweldige manier ontvangen”.

Opening
In Den Bosch hebben DVS en K&G ook gewerkt aan hun gezamenlijke opening van de taptoe. Van Duijn: “Dit belooft heel spectaculair te worden. Beide orkesten vormen samen een Massed band die een grootse openingsfanfare van de Royal Marines zullen spelen. Daarna marcheren zij over het veld met een gezamenlijke polka waar de liefhebbers van zullen smullen, dit mag je eigenlijk niet missen”.

Toeschouwers
Meer dan 1.000 toeschouwers hebben al een kaartje kunnen bemachtigen. Het aantal zitplaatsen op de hoofdtribunes zijn nog maar beperkt beschikbaar dus adviseert Van Duijn om snel te handelen: “Natuurlijk zijn er ook mensen die liever een staanplaats willen. We adviseren dan toch om nu alvast te bestellen omdat de tickets voor staanplaatsen en zittribune achter op de dag zelf € 2,50 duurder zijn en bovendien kun je zo ook een eventuele wachtrij voorkomen.

Overigens is de verzorging op het Sportpark in handen van de mensen van VV Katwijk, zij zullen ervoor zorgen dat het de toeschouwers aan niets zal ontbreken!”

Sponsors
Ook het speciale Groene Jagersvak voor de sponsors van DVS loopt vol. Van Duijn: “Naast onze grote groep vaste sponsors zijn er ook weer veel nieuwe bedrijven die een arrangement hebben afgenomen, variërend van een diner vooraf of één van de spectaculaire bewegende reclameborden. Bedrijven met belangstelling kunnen zich hiervoor nog steeds aanmelden via [email protected]”.

Rolstoelvriendelijk
Van Duijn is trots op het feit dat de taptoe ook goed toegankelijk is voor rolstoelgebruikers. “Speciaal voor hen hebben wij voor € 10,00 een speciale plaats op het veld. We vinden het heel fijn om zo voor alle mensen die om welke reden dan ook minder goed mobiel zijn, toch een fijne avond uit te kunnen organiseren”.

Toeristisch Arrangement

Voor de Gemeente Katwijk heeft de Taptoe natuurlijk ook weer een grote uitstraling. Zeker met het speciale Toeristische Dug Out arrangement. Voor € 85,00 kunnen bezoekers van buiten Katwijk genieten van de Taptoe vanaf een heerlijke stoel in de dug-out, bovenop het speelveld. Daarnaast krijgen zij een diner voorafgaande aan de taptoe en ’s middags in het centrum kunnen zij genieten van koffie met gebak en een drankje in een strandpaviljoen, een gratis portie kibbeling en een gratis bezoek aan het Katwijks Museum.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar via de webshop van DVS: webshop.dvskatwijk.nl , de Hoofdtribune onoverdekt kost € 12,50, de Zittribune achterzijde kost € 7,50, de Staantribune kost € 5,00. Aan de kassa op 29 juni zijn de kaarten € 2,50 duurder. Rolstoelgebruikers en bedrijven kunnen zich aanmelden via [email protected]