Eindelijk was het weer zover. Contest 2 voor United-Northern Winterguard. Een contest in het zuiden van het land. In Wijchen om precies te zijn. Een hele dag spektakel in een prachtige sporthal. De dag begon vroeg voor United-Northern Winterguard. De bus vertrok ‘s ochtends vroeg al richting het Gelderse Wijchen. Gelukkig was er in Sportcentrum Arcus genoeg te zien. Maar liefst 43 deelnemers. Voor de ware fans was het genieten. Ditmaal namelijk niet alleen een colorguardcontest, maar ook de eerste contest voor zowel IPC als Winds.

Net als in Drachten was de A-Class ’s avonds aan de beurt. United-Northern Winterguard verscheen om 20.05 uur op de vloer. Het was duidelijk dat de leden niet stil hebben gezeten de afgelopen tijd. Er is hard getraind aan de hand van het jurycommentaar van contest Drachten en dit was terug te zien op de vloer. Er werd een erg mooie en nette show neergezet. In het begin waren enige zenuwen te zien, maar er werd met een knallend eindblok geëindigd. Ditmaal goed voor een vierde plaats met 71,94 punten. Tevreden gezichten na afloop in de bus naar huis.

Over 2 weken staat voor United-Northern Winterguard WGI Almere op het programma. Een internationale wedstrijd. Deze dag is het mogelijk om tweemaal op de vloer te verschijnen. Om dit te bereiken moet United tijdens de Prelims een goede show neerzetten. We gaan het zien, eerst zal er weer getraind moeten worden.

Blijf United-Northern Winterguard volgen op Facebook, Instagram en Snapchat (unitednw) en mis niks!

Foto: J.H. van der Molen