Korpsmuziek.nl biedt bezoekers tijdens het WMC een ultieme livebeleving. De redactie verzorgt niet alleen een liveblog, maar op de website is ook nog eens een livestream, verzorgd door het WMC, van alle optredens te zien. Korpsmuziek en het WMC gaan daarvoor nauw samenwerken. De expertise van Korpsmuziek wordt gebruikt bij ondersteuning van de regie en tijdens de livestream met het verzorgen van beschouwingen en korte interviews in en rond het stadion.

De bezoekers van Korpsmuziek kunnen voor de unieke livebeleving op de wedstrijddagen terecht op een liveblog. Aan de rechterkant van het scherm is de livestream met alle optredens te zien. De redactie voorziet het liveblog met korte verslagen van optredens, updates van deelnemers op sociale media en foto’s, die door de KM-fotografen worden gemaakt. Ook worden er op de zondagen interviews gehouden met de WMC-jury over de uitslagen van dat weekend.

Livestream
De livestream, die ook te zien is op de site van het WMC zelf, wordt door een regieteam samengesteld uit diverse camerastandpunten boven- en onderin het stadion. Deze beelden zijn na afloop ook beschikbaar voor de deelnemende korpsen. Tussen de optredens door zijn er korte interviews, bijvoorbeeld met leden die net hun show of marsoptreden hebben gehad. Redactieleden van Korpsmuziek ondersteunen de crew in de regie en tijdens het afnemen van de interviews.

“We zijn ontzettend blij met deze nauwe samenwerking”, zegt Cor Vosseberg als drijvende kracht achter Korpsmuziek. “Je moet natuurlijk naar het stadion zelf komen om de echte sfeer te proeven. Voor iedereen die niet vier weken in Kerkrade kan zijn, is het een fantastische manier om ze toch te laten zien wat er allemaal in het stadion gebeurt.”

Korpsmuziek heeft een team van 15 vrijwilligers samengesteld die tijdens het WMC verslag gaan doen. Naast het ondersteunen van de productie van de livestream, bundelt de stichting ook de krachten met het WMC als het gaat om promotie, perscontacten en media-uitingen. “Beide organisaties hebben een enorm netwerk en daar moeten we allebei van gaan profiteren”, aldus Cor Vosseberg.

Gedeeld enthousiasme
“Als WMC bundelen we graag onze kracht met Korpsmuziek”, zegt Maikel den Dekker als woordvoerder van het WMC. “Jullie leveren bruikbare ondersteuning op inhoudelijk gebied, waarbij bij mij vooral het enthousiasme de doorslag geeft om samen te werken. Met ons en jullie enthousiasme gebundeld gaan we nog veel meer mensen enthousiast maken de komende weken. We hebben er erg veel zin in!”

Korpsmuziek.nl en het WMC hopen op veel interactie tussen de thuisblijvers en de bezoekers in het stadion. Zo zorgt het WMC voor snelle mobiele verbindingen in het stadion, waardoor men ook daar het liveblog kan volgen. Via sociale media kan interactie met de Korpsmuziekredactie plaatsvinden. Zowel Korpsmuziek als het WMC roepen op om vanaf nu de hashtag #WMC2017 te gebruiken.

Eerste liveblog
Inmiddels is Korpsmuziek.nl al begonnen met een eerste liveblog in aanloop naar het WMC. Een deel van de redactie is tevens bij de spectaculaire opening op zaterdagavond. De unieke livebeleving begint op zondag al tijdens het eerste optreden van Spielmannszug Hattstet in de Marswedstrijden, First Division.