De afgelopen jaren is het Trompetterkorps Alkmaar een graag geziene gast bij de grote bloemencorso’s in het land. Maar een goede taptoe show neerzetten was toch een heel ander verhaal. Elk jaar werd er een hoop tijd en energie gestoken in de taptoe show, maar met 1 , misschien 2 taptoes per jaar was het rendement hiervan veel te laag.

Daarom zijn een aantal leden bij elkaar gaan zitten met de vraag of de taptoe shows die we brachten wel boeiend genoeg waren voor het publiek. Hieruit het de show “Een dag” uit voort gekomen; Een dag uit het leven van een lid van het TKA. Met als uitgangspunt, hoe krijgen we zo veel mogelijk verbinding met het publiek en brengen we “entertainment”. Met de overtuiging dat jachthoorn muziek dit kan!

Om te kijken of de andere aanpak aansloeg bij zowel de leden als publiek werd er in 2018 meegedaan aan Winds. Dit was een zeer leerzame ervaring, en tijdens taptoe Hoorn in 2018 was de beleving en response van het publiek al meer dan we gehoopt hadden.

In 2019 werd er meegedaan aan 3 taptoes; Krimpen aan de Lek, Amersfoort en een aantal jaren afwezigheid terug op taptoe Alkmaar. De reacties op de show tijdens elke taptoe zijn overweldigend. En ook voor de leden is show lopen een feest geworden!

Iedereen is het erover eens, het Trompetterkorps Alkmaar levert een uniek “product” op een taptoe.

OPen repetitie

Vrijdag 11 oktober houden we een open repetitie. Iedereen die het leuk lijkt om actief mee te doen is welkom. Benieuwd hoe het er uit ziet, hopelijk kan het TKA “een dag” op meer taptoe velden laten zien in 2020.