Vrijdagavond 14 december aanstaande vindt in Sporthal De Schelp op Urk de TOETERAVED plaats van Showband Urk. De Toeteraved zal ditmaal in het teken staan van het 35 jarig jubileum van de Urker Showband.

Wat eens begon met een korps van 20 muzikanten is uitgegroeid tot een vereniging van meer dan 100 leden met 3 zelfstandige korpsen en een eigen interne muziekschool. Daar is, speciaal voor dit jubileum, een tijdelijk Veteranenkorps aan toegevoegd. Tijdens de Toeteraved zullen zo’n 130 muzikanten van Showband Urk op de voor hen gebruikelijke wijze terugblikken op de historie van de vereniging met muziek, act en theater. Het programma is enerzijds een feest van herkenning en zorgt anderzijds voor vernieuwende effecten. Geschiedenis en ontwikkeling wisselen elkaar in rap tempo af.

Kaarten in de voorverkoop zijn te bestellen via www.showbandurk.nl en kunnen worden gereserveerd aan de zaal of afgehaald worden in het Showbandhouse aan de Staartweg 34 op donderdag 13 december van 18:00 tot 22:00 uur en vrijdag 14 december van 14:00 tot 16:00 uur. Resterende kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal zolang de voorraad strekt.

Aanvang Toeteraved 19:30 uur. Zaal open 18:45. Entree € 7,50 p.p.