Het weekend van 29 en 30 juni organiseerde Christelijke muziekvereniging Oranje uit Minnertsga een druk bezochte streetparade in het centrum van Minnertsga en huldigde haar jubilarissen in een afgeladen MFA.

Streetparade
De muziekvereniging mocht grote namen ontvangen. Zo reisden Van Limburg Stirum Korps uit Wezep, Avanti uit Groningen, Oranje uit IJselmuiden en Euphonia uit Bakhuizen af naar Minnertsga. Ook buurvereniging drumfanfare Concordia uit Sexbierum was te gast bij Oranje Minnertsga. Het was warm weer, maar ondanks de warmte stond de Buorren van Minnertsga vol met toeschouwers. Drumfanfare Oranje Minnertsga liet een spetterende streetshow zien, met verrassende elementen. Dit viel goed in de smaak bij het publiek. Als afsluiter kwamen de majorettes van de muziekvereniging op de Buorren, tussen alle deelnemende bands. Drumfanfare Oranje Minnertsga speelde het bekende stuk ‘Amigo’, waar de majorettes hun dans op deden.

Feestelijke huldiging
Zondag stond in het teken van maar liefst 21 jubilarissen. Zij werden op wel een hele bijzondere manier in het zonnetje gezet. In het thema van ‘Ranking the Stars’ werden ze op het podium geroepen door een bijzonder presentatie duo. Er moesten spellen gedaan worden om het felbegeerde speldje te verdienen. Dit alles onder muzikale begeleiding van de eenmansformatie Folkert -Hans. Onder toeziend oog van leden en familie werden de zilveren speldjes voor meer dan 10 jaar lid van de majorettes en 25 jaar muzikant bij de fanfare of drumfanfare en goud voor meer dan 40 jaar lidmaatschap opgespeld. Dit werd door een familielid gedaan wat het geheel een bijzonder tintje gaf.

 

 

Jubileum
De volgende festiviteit in het kader van het 125 jarig jubileum van de vereniging is het reünieweekend van 27 tot en met 29 september. Op zaterdag 28 september is er een reünie voor leden en oud leden. Er is een feestelijk programma samengesteld met onder andere een tentoonstelling, een circus door de jeugdleden, presentaties van alle onderdelen van Oranje, een barbecue en een gezellige feestavond. Kortom dit kunt u niet missen als oud lid van Oranje!

U kunt zich nu al opgeven voor de reünie op zaterdag 28 september via:

jubileum@oranje-minnertsga.nl

Kijk voor meer informatie over de activiteiten in het jubileumjaar op www.oranje-minnertsga.nl of volg de vereniging op Facebook en Instagram.