Home Evenementen Taptoe Oranje IJsselmuiden: Verslag 6 mei Taptoe Dronten

Oranje IJsselmuiden: Verslag 6 mei Taptoe Dronten

529
0

Op 6 mei jl. stond de taptoe Dronten op de agenda. Deze taptoe wordt jaarlijks georganiseerd door ‘stichting 4 mei herdenking Dronten’ op het meerpaalplein. Ook dit jaar is het de organisatie weer gelukt om een mooi gevarieerd programma te maken met 4 muziekorkesten. Aanvang taptoe was 14.00 uur. Echter in het voorprogramma vlogen er al verschillende historische vliegtuigen van de luchtmacht over. Dit was een prachtig gezicht.

De taptoe was gratis te bezoeken en dat was te merken. Het plein was vol gestroomd met een groot aantal toeschouwers en ook de nodige gasten door de organisatie uitgenodigd waren aanwezig. De taptoe werd door ladyspeaker Mw. Tanny Horst aan elkaar gepraat en zij deed dat ook dit jaar weer met veel plezier en enthousiasme.

Als eerste orkest stond het optreden van KDO Groessen op het programma. Met hun gala show Colors, lieten zij bekende melodieën horen die met kleuren te maken hebben, in een afwisselend programma.

Daarna volgde Jachthoornkorps showband Urk. Voor ons Oranje een zeer bekende club en vorig jaar kwamen we elkaar tegen tijdens het ODSC in Assen en dit jaar gaan we allebei naar het WMC. Showband Urk bracht een leuke show met wederom verrassende passen met de alom bekende jachthoorntonen.

Als derde orkest in het programma Bicycle Showband Crescendo uit Opende. Ook hun brachten de nieuwe WMC show op het plein met een gevarieerd programma die ontstaan is door verbindingen te leggen tussen klassiek en rock en onverwachte momenten. Het publiek genoot volop van het fietsende muziekkorps, wat voor Dronten een eerste kennismaking was met dit orkest.

De laatste deelnemer in de taptoe was Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden, een vaak geziene gast tijdens deze taptoe in Dronten en een mooie gelegenheid om het publiek in Dronten te laten genieten van Concert’O. Het showthema is geïnspireerd door het Canon in D van Johann Pachelbell en Oranje brengt voor het 2e jaar deze show op de taptoevelden. Aan de show is de afgelopen maanden hard gewerkt in voorbereiding voor Oranje haar deelname op 22 juli op het WMC. Met het grote applaus door het aanwezige publiek lieten ze ons weten, genoten te hebben van de show.

De taptoe werd afgesloten met een finale, de organisatie hield het kort en bondig en na het ‘Blijf bij mij Heer’, taptoesignaal en het ‘Wilhelmus’ verlieten de orkesten met een laatste muzikale groet het taptoeplein.

Redactie Oranje IJsselmuiden promotie@oranje-ijsselmuiden.nl