Het stond natuurlijk al bij iedereen in de agenda: het KNMO Congres 2019 op zaterdag 7 december a.s. De organisatie van het congres heeft een programma samengesteld dat bijna uit haar voegen barst. Het centrale thema is Diversiteit en Inclusiviteit. Het congres wordt dit jaar geopend door mevrouw Ank Bijleveld, Minister van Defensie. In haar opening zal het duidelijk worden waarom zij dit congres opent en dat is niet alleen omdat zij voorzitter is van de felbegeerde KNMO Award.

Er zijn diverse interessante sessies waaruit de bezoekers kunnen kiezen. In drie rondes van 45 minuten worden diverse onderwerpen uitgelicht waarbij de interactie met de bezoekers intensief zal zijn. In de komende weken zullen de sessies verder toegelicht worden via artikelen in de diverse media. Hieronder een greep uit de reeks sessies:

Organisatie – Persoon Onderwerp
Wereld Muziek Concours  -Reglementering Showwedstrijden 2021
Wereld Muziek Concours – Reglementering Marswedstrijden 2021
Wereld Muziek Concours – Reglementering Concertwedstrijden 2021
Artur C. Jaschke, PhD/ VU Amsterdam – Autisme en Muziek
LKCA – Succesbeleving
TC- Mars en Show SMP – Reglementering Mars en Show 2020
Phila Slag & Vlag voor bestuurders – i.s.m. CGN Diverse bestuurders van verenigingen/ Stichting Philadelphia Zorg
Phila Slag & Vlag voor instructeurs – i.s.m. CGN Diverse instructeurs van verenigingen
Samen dementievriendelijk Dementie in de vereniging
Jos Mooten – De Kunst van het lopen (houding en lopen voor Mars en Show)
BVOI – Kader voor de sector Mars en Show
Robert Baruch – De Lobby
Peter Dictus – De Blik naar buiten – project met asielzoekers
Ruben Maathuis – Concertslagwerkensembles

Verder zal er tijdens het KNMO congres een aparte sessie zijn speciaal voor jeugdkorpsen uit de sector Mars en Show, Het Lagerhuis komt natuurlijk terug in een iets andere vorm, De KNMO Marktplaats zal er weer zijn met informatiestand van diverse organisaties en een sessie voor commercieel managers van muziekverenigingen.

Het KNMO Congres wordt dit jaar geopend door niemand minder dan Minister Ank Bijleveld. Zij zal haar visie geven over het Thema Diversiteit en Inclusiviteit en tevens zal zij de KNMO Award uitreiken. Ook in de plenaire opening zal mevrouw Liesje Schreinemacher, lid van het Europees Parlement, haar visie met ons delen over de muziekvereniging.

Het KNMO Congres 2019 staat weer bol van de interessante onderwerpen en is een must iedereen die actief is binnen de Nederlandse muziekverenigingen….van bestuurder tot instructeur en van vrijwilliger tot leden. Meld je vandaag aan via onderstaande link.

Dit jaar zal er door de KNMO gezorgd dat mensen die met Openbaar Vervoer komen ook het congres makkelijk kunnen bezoeken. Op NS-Station Hilversum zal er een aantal taxibusjes klaar staan om bezoekers naar het KNMO congres vervoeren en na het congres weer terug te brengen. De taxibusjes vertrekken om 9.45 van het station en zullen om 17.30 vanuit het hotel vertrekken richting Hilversum. Deze service wordt u gratis aangeboden door de KNMO u moet zich voor echter wel opgeven om een plek te reserveren in deze taxibusjes.

Inschrijven en aanmelden: KNMO.nl/diensten/knmo-congres