Op zaterdag 25 januari 2020 organiseert Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden een mars- en showclinic om muzikanten meer kennis te laten maken met de mars- en showsector. Oranje start voor de zomer met het instuderen van de nieuwe show en muzikanten die willen ervaren hoe showlopen is, kunnen zich aanmelden. Het belooft een leuke dag te worden waar iedere muzikant of muziekliefhebber wat meer te weten komt over de diverse showtechnieken en natuurlijk wordt er die dag ook muziek gemaakt.

Ervaar Oranje
Met het organiseren van deze clinic op gebied van showmarching, muziek en zelfs het instuderen van een korte show wil Oranje, de muzikant laten ervaren hoe het gaat bij een mars en showorkest. Want, hoe gaat het instuderen, marcheren en show lopen nu precies in z’n werk? Tijdens de clinic worden die vragen beantwoord door met elkaar te werken aan een actief muzikaal en marchingprogramma onder leiding van het enthousiaste instructieteam van Oranje en drie professionals uit de mars en showwereld.

Ook voor de geoefende mars- en show muzikant zal het een interessant programma worden om meer inzicht te krijgen in de manier van werken op showgebied.

Programma
In het ochtendprogramma wordt onder leiding van gastdirigent René Leckie en dirigent Richard van Eden o.a. een nieuwe mars ingestudeerd. Slagwerkers gaan volop bezig met gastinstructeur Xander van der Ploeg en Jurgen van der Meulen samen met de slagwerkers van Trommelgroep West Nederland. In het middagprogramma nemen gastchoreograaf René Ranzijn en Eduard Veldkamp het over met een blok basis marching en het instuderen van een mini choreografie.

Geïnteresseerd?
Ondanks de beperkte tijd is het doel om aan het eind van de dag, tijdens de verenigingspresentatie een demonstratie te geven, maar bovenal een gezellige en leerzame dag te hebben gehad.

Muzikanten die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@oranje-ijsselmuiden.nl en ontvangen vooraf de bladmuziek alsmede het showprogramma.