Afgelopen maandag, 27 februari, vertrok de Marching Band van Rotterdam aan Zee samen met de twirlsters van De Glazen Stad naar Duitsland. Na een lange busreis kwamen wij aan in Bonn, waar net zoals elk jaar een grote carnavalsoptocht was.

Aangekomen in Bonn konden we omkleden en nog wat eten waarna rond half twaalf de Marching Band zich samen met de Glazen Stad aansloot bij de stoet richting het centrum van de stad. Daar werd een optreden gegeven voor de vele mensen die van heinde en verre kwamen. Met nummers zoals Conga en het pas toegevoegde Sky on Fire stalen wij de harten van menig dronken Duitser.

De optocht was een geweldig succes en gelukkig zonder ongevallen. Na de stoet, die al snel klaar was reden we rond vijf uur alweer richting Hoek van Holland. Natuurlijk niet zonder de nodige grappen en grollen, speklapjes, gebraden kip en een bezoek aan de gele M. Er was zelfs een busloterij aan de orde, met geweldige prijzen zoals lippenbalsem en deodorant.

Uiteindelijk om ongeveer half negen kwamen we weer aan in de Hoek. De meeste mensen waren moe maar sommigen waren nog steeds hyperactief. Hoe lang werd niet gevraagd. Het enige wat telde was dat het een gezellig en geslaagd optreden was geworden en we kijken uit naar de volgende keer.

Kijk voor meer informatie op www.rotterdamaanzee.nl.