Tijdens een uitverkocht jubileum concert bij Perron-3 in Rosmalen kreeg stichting Taptoe Delft gisteren avond de eerste LEX Award uitgereikt door drumfanfare Exempel. Irma van der Kraaij van de stichting was blij verrast om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Met LEX Award gaat Exempel jaarlijks een organisatie bedanken die opvallend positief bijdraagt aan het verzorgen van een podium voor show- en marching bands.

LEX Award
Exempel wil elk jaar een organisatie, vereniging of stichting in het zonnetje zetten die zich inzet voor het uitdagen van show- en marching muziek. “Met een terugtrekkende overheid en lagere subsidies zijn show- en marching bands meer en meer afhankelijk van commerciële initiatieven om onze vorm van blaasmuziek levend te houden’, aldus Richard van Riel, bandmanager van Exempel. ‘Exempel heeft de steun van veel donateurs en sponsoren en daar zijn we dankbaar voor. Maar om aan de wereld te laten zien én horen waar we toe is staat zijn, zijn we gebaat bij sterke organisatie die met regelmaat muziek evenementen organiseren. Zonder hen blijft het stil in de straten en op de pleinen in Nederland’. Met de LEX Award, vernoemd naar de mascotte-leeuw van Exempel, willen de muzikanten van Exempel hun ‘dank je wel’ overbrengen.

Taptoe Delft
Inmiddels heeft taptoe Delft vorig jaar zijn 10e editie beleefd. Elke twee jaar wordt de markt in Delft omgetoverd tot het ‘mooiste taptoe-theater van Nederland’. Tribunes, licht, geluid en show; het is een waanzinnig mooi taptoe spektakel. “Dat Exempel hier heeft mogen optreden, heeft de marchingband een enorme boost gegeven”, vervolgt Richard. Hij omschrijft de organisatie als gedreven en professioneel. “Het is ongelofelijk wat een team van vrijwilligers in Delft voor productie neerzet. Hier kan menig professioneel bedrijf een voorbeeld aan nemen! Het is echt een feest om daar als vereniging aan mee te mogen doen’.

De PR waarde voor Exempel is groot. Dit soort evenementen vormen de opmaat naar nieuwe evenementen in nog grotere arenas. Zo is Exempel in maart 2018 drie dagen op tour in Duitsland om bij de Duitse Musikparade op te treden.

Agenda 2017
De agenda voor 2017 is voor Exempel al goed gevuld. Hét muzikale hoogtepunt wordt zeker het WMC in Kerkrade waar Exempel op 23 juli voor de vijfde maal meedoet aan de marswedstrijden en voor de eerste keer aan de show wedstrijden. Meer informatie over de vereniging en de optredens vind je op exempel.net en onze Facebookpagina.