Het redactieteam van Korpsmuziek.nl is aanwezig bij alle vijf wedstrijddagen van de Mars- en Showwedstrijden tijdens het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. De redactie reist met een team van verslaggevers en fotografen richting het Limburgse land. Wat men van Korpsmuziek kan verwachten? Eigenlijk wat iedereen van ons gewend is: fotoreportages, scherpe liveverslagen en beschouwingen. Daarnaast lanceert Korpsmuziek ook een podcast, waarin de wedstrijden worden nabesproken met het team en gasten.

Het team van Korpsmuziek is al een aantal weken bezig met de voorbereidingen op het komende WMC. “We hebben verschillende evenementen bezocht en livestreams bekeken. Er is goed contact met de organisatie van het WMC. We zijn blij dat we weer gebruik kunnen maken van de goede faciliteiten in het Parkstad Limburg Stadion. We kijken heel erg uit naar dit WMC”, zegt hoofdredacteur Cor Vosseberg.

Vijf wedstrijddagen
Op elke wedstrijddag zullen er verslaggevers en fotografen van Korpsmuziek aanwezig zijn in het stadion. “We willen van elke deelnemer een verslag en foto’s maken”, zegt verslaggever Matthijs van Houten. “Dat doen we op de manier zoals men van ons gewend is. Soms met een scherpe pen, maar altijd vanuit een positieve gedachte. Het is fantastisch dat dit WMC kan doorgaan en dat er toch een mooi deelnemersveld staat, ondanks de coronaperikelen. We houden er echt wel een beetje rekening mee dat alle verenigingen er heel wat uitdagende jaren op hebben zitten. Maar het blijft een heel belangrijk concours en dan mogen we best op een soms scherpe manier laten weten wat wij van een optreden vonden.”

Jurering
Bij het vorige WMC maakte de ‘nieuwe bejurering’ de tongen nogal los. Tijdens de eerste wedstrijddag vielen de scores in een aantal gevallen lager uit dan we gewend waren. In de top werd echter ook hoog gescoord. “De meeste deelnemers weten wat ze kunnen verwachten van de bejurering”, zegt Matthijs. “We zijn benieuwd welke uitgangspunten de jury heeft bij deze editie. Maar we laten het gewoon over ons heen komen en waar nodig vragen we de jury om een toelichting. Het is volgens ons een heel groot voordeel dat veel wedstrijdonderdelen zijn gebundeld op de verschillende wedstrijddagen. Kijk naar de prelims en de grote finale in de hoogste divisie bij de showwedstrijden. Dat maakt het voor de jury veel gemakkelijker om de deelnemers met elkaar te vergelijken en zo een goede ranking te maken. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat die ranking overeenkomt met de prestaties van de deelnemers.”

Podcast
Tijdens de WMC zal de redactie van Korpsmuziek een podcast verzorgen. “Het is de bedoeling om in de dagen voorafgaand aan de Mars- en Showwedstrijden en na elke wedstrijddag een podcast op te nemen”, legt Cor Vosseberg uit. “Het geeft ons de mogelijkheid om na te praten. Om te vertellen wat we hebben gezien en gehoord en welk gevoel ons dat geeft.  We proberen ook zoveel mogelijk gasten aan te laten schuiven. Denk aan instructeurs, muzikanten, de organisatie en hopelijk ook juryleden.”

Volg ons live!
Om volledig op de hoogte te blijven van Korpsmuziek, kun je ons het beste volgen op Facebook en Instagram. Op de website plaatsen we op elke wedstrijddag een live-blog. De links naar deze live-blogs en de podcasts worden verspreid via onze sociale media.