Yes, het is weer zo ver!!

Op zaterdagmiddag 20 januari 2018 van 13.30 uur tot 16.00 uur staan alle deuren van het clubgebouw van jeugdkorps Bernhard open.  Waarom? Om zo veel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven onze instrumenten uit te proberen.

Secretaris Johan Kelder: “ We geven die middag allemaal korte kennismakingslesjes. Even “proeven” zeg maar, kijken of uw kind het leuk vindt of het misschien al een beetje kan. Dan kan uw zoon of dochter trommelen, of saxofoon spelen. Toch de dwarsfluit of trompet? Of misschien trombone, het kan allemaal! Kom die middag naar ons clubgebouw aan de Grote Koppel 65 en beleef het mee”.

Wie weet is de “Music Kids” groep interessant om uw kind te laten deelnemen. Dit is een reeks van zo’n vijftien gratis lessen voor kinderen van 5 tot en met 7 jaar. In de  “Music Super Kids” groep, voor de 6 en 7 jarigen,  wordt algemene muzikale vorming gegeven en gaan ze al op instrumenten spelen. Tijdens de middag zijn er voldoende mensen aanwezig die u alle informatie over de lessen en jeugdkorps Bernhard kunnen geven.  Wat kost het zult u zich afvragen?  De kennismakingslessen zijn gratis. Hoe het daarna eventueel verder gaat wordt u uitgebreid uitgelegd maar 1 ding is zeker: Voor de kosten hoeft u het vast niet te laten. Misschien heeft u of kent u wel een kind die dit leuk zou vinden. Aarzel dan niet en kom de 20e kennis maken.

Er komt een moment dat de kinderen er klaar voor zijn om met Bernhard mee te gaan doen en wat heeft Bernhard uw zoon of dochter dan te bieden?

Het antwoord op die vraag is niet moeilijk: VEEL!

Johan hierover : “Kinderen krijgen via de Scholen in de Kunst (SidK) Amersfoort muziekles. Het instrument krijgt het lid van ons te leen. De eerste paar jaar speelt de leerling in het Kei Stedelijk Opleidingsorkest van de SidK en oefent hij of zij regelmatig mee met Bernhard. Daarna gaan de kinderen meespelen in het korps. En meelopen met de shows en straatmarsen spelen… Maar behalve muziek maken worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd. Samen muziek maken is fijn én gezellig”.

Info:

www.juliana-amersfoort.nl

e-mail bernhard@juliana-amersfoort.nl

Chr. Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
De Chr. Muziek- en Showband Juliana is een vereniging met drie orkesten, twee showbands en een concertorkest. "Vlaggenschip" Show & Marchingband Juliana is een veelgevraagde showband en bekend van vele (internationale) taptoes. Momenteel brengt Juliana de show "Can't hold Us". Alle muziek in de show, van de opmars “I want to break free” tot en met de afmars “This is my Life”, staat in het teken van persoonlijke vrijheid. De show begint met het feit dat mensen zich vaak onder druk voelen staan van anderen om zich anders voor te doen dan ze zijn. Maar als het je lukt om onder die druk uit te vechten is het geweldig om te voelen hoe het is om te zijn wat je zelf wilt. Juliana wil laten zien en horen dat het niet uitmaakt wie of wat je bent. Dit alles wordt muzikaal uitgebeeld met nummers als ‘Under pressure’, ‘Born this way’, ‘Think’, ‘With or without You’, ‘Hurt’, ‘ I’m coming out’ en ‘Go your own Way’. De rode draad in de show is het nummer ‘Can’t Hold Us’ van Macklemore & Ryan Lewis. Juliana heeft niet 1 maar zelfs 2 dirigenten. Dennis Hazenoot en Gerben Kralt leiden afwisselend de muziekrepetities en zorgen samen voor een hoog muzikaal niveau. Marcel Kortes is slagwerkinstructeur. Choreograaf Kees Jan van Loveren schrijft de shows en verzorgt, samen met het showinstructieteam, alles wat met show en exercitie te maken heeft.