Home Evenementen Jeugdfestival Jong K&G wint Jeugdmanifestatie op Nationale Taptoe

Jong K&G wint Jeugdmanifestatie op Nationale Taptoe

760
0

Tijdens de Nationale Taptoe 2017 in het Rotterdamse feest- en sportpaleis heeft Jong K&G dit weekend de titel gepakt tijdens de Jeugdmanifestatie. Met 89,75 punten liet het talentvolle Jong K&G de andere 7 jeugdorkesten achter zich.

Sinds een aantal jaar organiseert de Nationale Taptoe een Jeugdmanifestatie. Hierbij mogen jeugdorkesten hun show voor publiek en jury, bestaande uit een viertal militair muzikanten, ten gehore brengen. Een hele ervaring voor de jonge muzikanten en een leuke opwarmer voor het binnenstromend publiek.

Jong K&G mocht zaterdagavond 30 september de Rotterdamse arena betreden. Na een stevige opmars en een kort moment van rust, zette Tambour-Maître Diégo Verhaar in. De show “Drive” kwam al snel op gang en werd zeer overtuigend uitgevoerd. Het publiek applaudisseerde dan ook hevig toen de slotnoot afgeslagen werd.

De reacties, na de show, van de muzikanten waren erg lovend. De talenten uit Leiden hadden het gevoel dat dit wel eens een mooie prijs zou opleveren.

Zondag 1 oktober kwam het hoge woord er dan uit, Jong K&G is het beste jeugdorkest. “De show die we al langer draaien met veel nieuwe mannen en dan dit resultaat is fantastisch!” aldus dirigent Dennis Hazenoot.

Dit is de vierde titel voor Jong K&G tijdens de Jeugdmanifestatie van de Nationale Taptoe.

De show “Drive” is alleen nog te zijn tijdens de X-mas Tattoo in Leiden, op 9 december van dit jaar. Vanaf volgend seizoen zal Jong K&G een nieuwe show brengen met als thema… dat verklappen we nog even niet.