Mathijs (22) speelt euphonium, heeft muziekdiploma D, en zit bij de Vollenhoofsch fanfare. Hij heeft de spierziekte Limb Girdle, een progressieve spierziekte die de beenspieren, heup, en schouders verzwakt, maar ook de longen en het hart. Hiervoor is hij onder behandeling bij revalidatiecentrum de Vogellanden in Zwolle, en in het UMC in Groningen. Hij loopt alleen nog in huis, buiten gebruikt hij de elektrische rolstoel of de scootmobiel.

Er worden door vrienden en familie al een tijdje diverse acties gehouden met ondersteuning van Stichting Benefiet voor Nop, om geld bij elkaar te krijgen voor de aanschaf van een rolstoelbus. Mathijs heeft een bruikleen bus van het UWV, maar daar mogen we als gezin niet mee weg (geen privé kilometers).

De bruikleen bus van het UWV staat op naam van Mathijs, dat betekend dat wij de gezins-bus op geel kenteken moeten zetten en btw en bpm moeten betalen, dat maakt de bus ook zo duur, het hoeft geen nieuwe bus te zijn maar ouder dan 2 jaar mag weer niet omdat we in onderhandeling zijn met het WMO voor de inrichting van de rolstoelbus. De rolstoelbus die we willen aanschaffen is een gezins-bus. Hiermee kan Mathijs met ons mee naar, familie, vrienden, taptoes, corso’s, en nog veel meer, fysiotherapie, de tandarts, en ook de bezoeken aan het neuromusculair team in het UMCG, zelfs zijn vrienden naar een voetbalclub.

We hebben verscheidende acties gehad, staan met verlotingen op zomermarkten hier in ons dorp en de kerstmarkt, spullen voor 1 euro een envelop trekken en kijken of er 1 prijs inzit. Ook door stichting Benefiet voor Nop, zijn enkele acties geweest.

De doppenactie, bier doppen en frisdrankdoppen
(geen plastic)

Kunnen jullie ons helpen, door bier/frisdrank doppen te sparen?

Andere acties of tips zijn ook welkom, er is een bedrag van 35000 euro nodig en we hebben nu rond de 17000 euro al binnen van Mee IJsseloevers, zij schrijven fondsen aan inclusief de laatst gehouden bloembollenactie.

Mathijs is onder 16basje te volgen op youtube, hij filmt muziekoptredens zoals het corso in Vollenhove, Zundert en onlangs was hij aanwezig bij de taptoe in Delft.

Doppen versturen kan naar:
Ingrid Westerweele, Zuideinde 2, 8316 NG, Marknesse

Wie doet mee, welke clubs?