De muzikanten van Jachthoornkorps Showband Urk wisten niet wat ze meemaakten vrijdagavond 27 juli op Sportpark de Vormt te Urk. Het hele vissersdorp was uitgelopen om aanwezig te zijn op de show presentatie van het Jachthoornkorps. Het korps zal zaterdag 28 juli uitkomen in de first division show als debutant.

De show presentatie dient als een mooie warming up voor hun uitvoering in het Parkstad Limburg Stadion. De makkelijke sportkleding van de show repetities werd omgewisseld voor het strakker zittende uniform. “Ik vind het haast spannender om voor een tribune vol Urkers te spelen, dan voor 8000 toeschouwers in Kerkrade” aldus Roelina Romkes van Showband Urk.

Het optreden van het Jachthoornkorps is te volgende via het liveblog van Korpsmuziek.nl en kan live bekeken worden via http://www.wmc.nl/live

Showband Urk
Showband Urk is een actieve vereniging met een Jachthoornkorps, Jeugdkorps en Kidskorps. Het Jachthoornkorps van Showband Urk is al jaren een enthousiaste ambassadeur van de jachthoornmuziek in Nederland. Een muzieksoort die langzamerhand steeds zeldzamer wordt. Zo spelen in Noord-Nederland nog slechts twee korpsen met een jachthoornbezetting in Es/des, waaronder ons korps. Showband Urk houdt de jachthoornmuziek echter springlevend! De warme en volle klanken van de jachthoorns leveren een bijzondere sound op, een sound die door het publiek erg gewaardeerd wordt.